Menu

Handgeschilderde FoodTruck of Vinyl Wrap?

Geplaatst op 02-08-2020 door Redactie

Is een FoodTruck een kunstwerk? Om mensen aan te spreken, moet een FoodTruck opvallen en er tussen uit springen in een drukke straat of op een festival. Een muurschilderingmaker en een grafitti artiest uit Austin (Texas) leggen verschildende redenen uit waarom een originele uitstraling beter bij een FoodTruck past.

  • Twee FoodTruck kunstenaars uit Austin (Texas) aan het woord!

    Austin, Texas, wordt beschouwd als de hoofdstad van de FoodTrucks en is ook een zeer kunstzinnig deel van de staat. Helene Sue Martin is muurschilderaar en Jay Rivera is een graffiti artiest. De kunstenaars delen gedeeltes van hun werk en bespraken wat handschilderingen kunnen betekenen brengen voor FoodTrucks.

    Twee FoodTruck kunstenaars uit Austin (Texas) aan het woord!
  • Vragen voor Jay van Laced and Found

    Misschien heb je de naam Jay Rivera al is gehoord en/of zijn werk gezien omdat op het nieuws is gekomen dat zijn Kobe Bryant memorial muurschildering in Austin werd beschadigd. Als je als FoodTruck eigenaar een portret wil op je FoodTruck, dan moet je bij Jay aankloppen.

    Sommigen zeggen dat een wrap sneller is, maar ook graffitikunstenaars kunnen snel zijn. Laced and Found beschilderde een FoodTruck met de Ninja Turtles in 14 uur, verdeeld over 2 dagen. Daarnaast is dit werk erg ‘instragammable’ en leuk om te delen op social media.

    1. Wat voegt een handschildering toe aan een FoodTruck wat een Vinyl Wrap niet kan?
      Graffiti geeft de FoodTruck een persoonlijk tintje, iets wat niemand anders heeft. Dit geeft de eigenaar de kans om zijn persoonlijke uitstraling te kiezen. Net zoals het eten uniek en huisgemaakt is, zo is de uitstraling van de FoodTruck dit ook.
    2. Wat zijn dingen die je graag schildert?
      Persoonlijk houd ik ervan om portretten te schilderen en om dingen samen te voegen die eigenlijk niet bij elkaar horen. Levendige grote gewaagde kunstwerken die vol kleur zitten.
    3. Wat is jouw artistieke achtergrond en hoe ben je begonnen?
      Ik begon met het spuiten van graffiti toen ik 14 was en dit bleef echt hangen. In 1998 ben ik bij het leger gegaan, waarna ik in 2015 met pensioen ben gegaan. Laced en Found ben ik gestart in januari 2018.
    4. Altijd belangrijk, wat kost het om een FoodTruck te laten pimpen door Laced en Found?
      We rekenen $10 per vierkante meter. Dit dekt de verf en de arbeid. Als er een schaarlift nodig is dan wordt deze nog extra in rekening gebracht.
    5. Voor schilderwerken reis je veel rond, maar waar zitten jullie gevestigd? Zou je ook buiten Amerika reizen voor het schilderen van een FoodTruck?
      We wonen in Round Rock, dat is in principe maar 5 minuten van Austin af. En ja, we zouden zeker overal ter wereld heen reizen om te schilderen.


    Volg Jay en zijn kunstwerken voor Laced en Found op Instagram!

    Vragen voor Jay van Laced and Found
  • Voordelen van een handgeschilderde FoodTruck

    De FoodTruck wereld is groot en concurrerend. Klanten komen terug naar een FoodTruck voor het lekkere eten en niet voor het schilderwerk. Het bezit van een aantrekkelijke FoodTruck die een decor kan vormen voor evenementen en bruiloften is een manier om meer aanvragen te krijgen en nieuwe inkomstenstromen te genereren. Een aantal redenen om toch voor een handgeschilderd design te gaan:

    • Huisgemaakt -Met de hand beschilderde FoodTrucks geven een doe-het-zelf-gevoel wat past bij het ondernemen van FoodTrucks.
    • Speciale effecten -Verf kan een FoodTruck een vintage of retro look geven, uit de jaren 50 of 70. Dat is moeilijker te bereiken met een vinyl wrap.
    • Vooruitgang -FoodTruck fans houden ervan om de vooruitgang te zien. Kunstenaars en kunst kunnen de aandacht trekken op de FoodTruck voordat zij starten.
    • Originaliteit -Een FoodTruck met een origineel uiterlijk wordt een rollend kunstwerk, herkenbaar en perfect voor Instagram!
    • Ondersteuning van de gemeenschap -Lokale artiesten krijgen niet één keer, maar elke keer dat er een FoodTruck verschijnt, ondersteuning. Zowel kunstenaars als de FoodTruck krijgen meer aandacht.
    • Kosten -De prijs van hand schilderen is vaak vergelijkbaar met Vinyl Wrap. Een kunstenaar kan de kosten ook uitsmeren als de verschillende zijde op verschillende moment geschilderd worden.

  • Vragen voor kunstenares Helena Sue Martin

    Helena’s projecten omvatten meestal de inclusiviteit van een gemeenschap. Ze probeert lokale groepen te betrekken en deze verschillende schildertechnieken en vaardigheden te leren, wat voor iedereen een overwinning is.

    FoodTrucks veranderen voortdurend van eigenaar in de stad. Nieuwe FoodTrucks, nieuwe eigenaren, of nieuwe upgrades. Door een kunstenaar en betrokkenheid van de gemeenschap in te schakelen, kan een nieuwe FoodTruck meer aandacht krijgen als rollend kunstwerk.

    1. Waarom wil je FoodTrucks schilderen?
      FoodTrucks zijn een perfect voorbeeld voor ondernemerschap. Als eigenaar van mijn eigen bedrijfje steun ik graag andere mensen die proberen hun eigen ding te doen en hun eigen dromen waar te maken.
    2. Wat zijn onderwerpen die je graag schildert?
      Natuur! Dieren, planten en portretten zijn mijn favoriet.
    3. Wat is er zo cool aan het schilderen van een FoodTruck?
      FoodTrucks zijn vooral zo leuk omdat de klanten zo hardwerkend en vasthoudend zijn, twee kwaliteiten die ik erg leuk vind bij mensen.
    4. Wat is jouw achtergrond?
      Ik heb eigenlijk een wetenschappelijke achtergrond. Een bachelor in biologie en master in medische illustratie. Ik werkte in een medische animatiestudio voordat ik besloot om mijn baan op te zeggen en kunstenares als een fulltime bezigheid te kiezen.
    5. Hoe ben je terecht gekomen in de wereld van muurschilderingen in Austin?
      Het begon met wat werk in het lokale graffiti park. Ik ging hier naartoe en verkocht t-shirts en schilderingen van mijn werk. Vanuit hier kwamen de eerste opdrachten zoals “schilder de zijkant van mijn huis en je krijgt lunch van mij”. Opdrachten namen vervolgens vanzelf toe. Ik had toen nog geen auto en ik kan me nog herinneren dat de buschauffeur mij vroeg waarom ik een ladder en verf meenam in de bus.
    6. Hoeveel kost het ongeveer om een FoodTruck met de hand te laten schilderen?
      FoodTrucks zijn een stuk meer werk dan een gewone muurschildering. FoodTrucks zijn van metaal, wat veel meer voorbereiding vereist op het gebied van schuren en primen dan de meeste muren. Om mezelf in leven te kunnen houden, reken ik ongeveer $25-$35 per vierkante meter voor een FoodTruck.

    Benieuwd geworden naar het werk van Helena? Hier kan je haar website of Instagram of Facebook vinden!

  • FoodTruck kunstenaars in de Nederland

    Ook in Nederland zijn er verschillende kunstenaars die zich bezig houden met het schilderen en pimpen van FoodTrucks. In onderstaande video kan je zien hoe Shon Price bezig is met het handschilderen van de FoodTruck van De Frietosoof.

« Vorige
Bericht 145 van 338
Volgende »