Menu

Hoe maak je jouw FoodTruck kerstklaar?

Geplaatst op 09-12-2021 door Redactie

De winter kan een laag seizoen zijn voor FoodTrucks. Een paar weken geleden schreven we een blog over waarom FoodTrucks een perfecte oplossing zouden zijn voor een origineel en veilig kerstfeest. Nu is de vraag die bij je opkomt natuurlijk: hoe kan ik mijn Food Truck kerstklaar maken? Wij geven je alle tips & tricks zodat jouw FoodTruck de stralende ster van Kerstmis wordt.

  • VOORBEREIDING

    Voorbereid zijn is de sleutel tot een productief en stressvrij kerstseizoen. Deze vragen kunnen je helpen om kalm te blijven wanneer het er ruw aan toe gaat, of je nu al aan Kerstmis denkt of niet.

    VOORBEREIDING
    • Wat staat er op mijn menu? Maak je menu klaar voor Kerstmis! Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor soort FoodTruck je hebt en wat er op je normale menu staat. Bedenk hoe je je menu kunt opleuken. Enkele voorbeelden zijn vers gemaakte wafels met chocoladesaus, een stomende pumpkin spice late, rokerige barbecue beef brisket roll, en vergeet niet de heerlijke warme chocolademelk met slagroom.
    • Welke decoratie heb ik nodig? Wil je je FoodTruck versieren met een gezellige kerstboom of wil je wat warmekerstverlichting toevoegen? Klanten komen graag in de kerststemming, en als je de concurrentie niet bijhoudt, loop je het risico de concurrentie te verliezen. Probeer je FoodTruck zo gastvrij mogelijk te maken om meer klanten te trekken.
    • Wat is mijn budget? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan om jemenu aan te passen en extra decoratie aan te schaffen. Je moet nadenken over het budget dat jevoor de feestdagen beschikbaar hebt.
    • Heb ik wel genoeg personeel? Kerstmis is een bijzonder hectische tijd van het jaar, en jezult misschien ontdekken dat je huidige werknemers wat tijd vrij willen om van de feestdagen met hun geliefden te genieten. Als jepersoneel moet aannemen, doe dat dan een paar weken voordat het seizoen begint, zodat je voldoende tijd hebt om nieuwe werknemers op te leiden.
    • Weten mijn klanten van mijn kerstaanbiedingen? Klanten zijn in deze tijd van het jaar op zoek naar cadeaus, en ze zullen kopen - jehoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze bij jekopen. Maak onweerstaanbare aanbiedingen om jouwklanten te lokken. Eerst moet jebeslissen of jekerstaanbiedingen wilt hebben. Daarna kan je gaan nadenken over hoe je jouwfantastische aanbiedingen aan jouw klanten kunt communiceren. Post over jouw aanbiedingen op jesocial media-accounts en maak jeklanten echt enthousiast.

    Natuurlijk kan je deze lijst nog aanvullen, maar hij dient als een goed uitgangspunt om jouw consumenten prettige feestdagen te wensen.

  • VERGEET NIET...

    Vergeet niet dat de feestdagen een tijd van plezier en pret moeten zijn. Hoewel de verkoop je eerste zorg mag zijn, mag je jouw personeel niet over het hoofd zien. Tref voorbereidingen om hen te laten zien hoezeer je hun inspanningen het hele jaar door waardeert. Denk aan het geven van cadeaubonnen, kleine geschenken, of het organiseren van een kerstfeest voor al het personeel!

    VERGEET NIET...
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 88 van 339
Volgende »