Menu

Foodtruck aanmelden

Terug naar Foodtruck aanmelden »

Foodtruck Take Away

Foodtrucks zie je niet alleen op feesten en evenementen voor catering, steeds vaker staan ze ook op straat waar een heerlijke take away maaltijd wordt bereid. Gelukkig raken veel gemeentes bekend met Foodtruck waardoor de regelgeving voor deze straatverkoop langzaam soepeler wordt. Voor FoodtruckBooking een reden om met een aanvullende service de verkoop van foodtruck-gerechten te stimuleren.

De foodtrucks die zijn aangesloten bij FoodtruckBooking.com kunnen worden opgenomen op  Foodtruck-TakeAway.nl.   Hier zijn alle foodtrucks weergegeven die in de buurt een heerlijk maaltijd verkopen. Wil jij ook jouw Live Locatie instellen? Dan hebben we hier enkele instructies. 

BELANGRIJK: met de situatie rondom het Coronavirus is het belangrijk enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Enkele tips staan beschreven op deze pagina. Vergeet niet deze door te nemen en toe te passen!
 

 • Het instellen van mijn Live locatie

  Als je ook opgenomen wilt worden op Foodtruck-TakeAway.nl doorloop dan de volgende stappen.Het instellen van je Live locatie is eenvoudig. We leggen je graag uit hoe het werkt óf bekijk de instructievideo.

  Vul hieronder jouw locatie in waar je op dat moment staat;

  1. Log-in in jouw FoodtruckBookingaccount;
  2. Ga in het hoofdmenu naar ‘Live Locatie’
  3. Begin met het invoeren van het adres van jouw verkooplocatie;
  4. Geef aan op welke dag en tussen welke tijden je aanwezig bent;
  5. Heb je meerdere vaste locaties waar je staat? Dan kun je eenvoudig vooruitplannen door de datum en tijd van deze momenten toe te voegen. Deze worden dan automatisch ingepland en op het juiste moment weergegeven op de kaart.
  6. Klik op ‘Live locatie opslaan’

  Op het moment dat jij aan het verkopen bent staat jouw foodtruck weergegeven opFoodtruck-TakeAway.nl

  LET OP:Vergeet niet een 06-nummer te vermelden en een goede menukaart.
  Deze kun je eenvoudig toevoegen in je profiel via het hoofdmenu. Ga naarProfiel beherenen vul daar je 06-nummer in en voeg de menukaart toe.

  Deel de websiteFoodtruck-TakeAway.nlzo veel mogelijk onder jou contacten. Zo stimuleren we samen de verkoop van heerlijke foodtruckgerechten.

  Het instellen van mijn Live locatie
 • Voorzorgsmaatregelen voor het Coronavirus

  Door het Coronavirus is het belangrijk om enkele maatregelen te nemen om zo veilig mogelijk te werken voor jezelf én je gasten. FoodtruckBooking geeft enkele tips.

  • Hang een transparante plaat op bij jouw uitgifte punt;
  • Werk met handschoentjes, wissel deze regelmatig tijdens een shift;
  • Zorg dat gasten zoveel mogelijk contactloos betalen;
  • Zorg voor desinfecterende handgel voor je personeel én zet ook een flacon op je counter voor gasten;
  • Zorg dat wachtende gasten onderling voldoende afstand houden. Zet pilonnen neer of trek duidelijke strepen op de grond met minimaal 1,5 meter afstand. Wijs gasten hierop wanneer ze dit uit het oog verliezen;
  • Reinig regelmatig (na elke gast) je counter en pinautomaatmet desinfecterende gel.

  Voorzorgsmaatregelen voor het Coronavirus
 • Wet- & Regelgeving

  In veel gemeente heb je voor deze straatverkoop een vergunning nodig. Dit is meestal een Standplaatsvergunning of Ventvergunning nodig. Dit verschilt per gemeente.

  Standplaatsvergunning
  Een standplaatsvergunning is nodig als je iets wilt verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats of aan de openbare weg, zoals een viskraam. Dit vraag je aan bij de gemeente. Een standplaatsvergunning kan worden aangevraagd voor tijdelijke (bijvoorbeeld in het seizoen) of voor langere duur.

  LET OP Een standplaatsvergunning geldt niet als je op een (jaar)markt of evenement wilt staan met een kraam. Daarvoor heb je een marktvergunning nodig. Vraag bij je gemeente wat de voorwaarden hiervoor zijn.

  Ventvergunning
  Een ventvergunning is nodig als je iets op straat of aan de deur wilt verkopen – dus zónder vaste standplaats, zoals donateurs werven. In sommige gemeenten heb je een ventvergunning nodig, terwijl je in andere gemeenten alleen een melding hoeft te doen.

  Om zeker te weten welke vergunning van toepassing voor jouw locatie verwijzen we je naar jouw lokale gemeente.

Deel deze pagina

Testimonials

Zoeken & vinden

Op zoek naar een foodtruck? Maak dan gebruik van onze zoekfunctie en bekijk alle foodtrucks die voldoen aan jouw zoekopdracht!

Zoeken

Uitgelicht profiel

BAO’S & BITES

BAO’S & BITES
Aziatisch | Amersfoort

Hoi! Wij zijn BAO’S & BITES. Een foodtruck gefocust op Aziatisch streetfood. Wij, Tom en Nathalie, hebben zelf jarenlang in de horeca gewerkt, zowel...

Naar profiel