Menu

Nieuwe hygiënecode voor horeca

Geplaatst op 30-03-2016 door Redactie

Vanaf 1 april geldt de nieuwe Hygiënecode en dat is geen geintje! Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt om ter plaatse te nuttigen, is vanaf 1 april verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. In de Hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe u de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken. Zorg ook als foodtruck dat je op de hoogte bent van deze nieuwe werkwijze.

 • Wat is er gewijzigd?

  De nieuwe Hygiënecode voldoet aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. De code biedt je een totaalpakket van de nieuwe (werk)processen, de frequentie van je registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren. Als u werkt volgens de Hygiënecode voldoet u daarmee aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid.

  Oude Hygiënecodes niet meer geldig
  Zodra er een nieuwe versie van de Hygiënecode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is uit 2007 en die vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus vanaf1 april volgens de regels van de nieuwe versie werken.

  Wat is er gewijzigd?
 • Je kunt de gedrukte Hygiënecode eenvoudig via de KHN-webshop bestellen. Je ontvangt de bestelling binnen vijf werkdagen. Webshop KNH

  Nieuwe hygiënecode voor horeca
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 223 van 229
Volgende »