Menu

Foodtruck huren hoe & wat

Terug naar Foodtruck huren hoe & wat »

Wat kost het huren van een Foodtruck?

Foodtrucks geven kleur en vooral een fijngevoelige smaak aan ieder evenement. Maar wat kost het nou om een ​​foodtruck te huren? FoodtruckBooking geeft hieronder een overzicht van wat je kan verwachten.

 • Wat kun je verwachten van de investering in een foodtruck?

  Foodtrucks maken een berekening afhankelijk van het soort evenement, tijd van het jaar (kerstmis, nieuwjaar, feestdagen, zomerperiode etc.), menukeuze, het aantal gasten, het aantal porties, reisafstand en evt. andere verzoeken. Je kunt altijd vooraf een vrijblijvende gespecificeerde boekingsaanvraag doen en zo je wensen en budget direct afstemmen met de foodtruckeigenaar.

  Wanneer je een foodtruck huurt, kun je verse ingrediënten van hoge kwaliteit verwachten, die binnen de afgesproken tijd met zorg wordt bereid. Foodtrucks zijn geen fastfoodrestaurants op wielen, ze bereiden geen diepvriespizza's van de supermarkt ; )

  Je betaalt voor de persoonlijke aandacht en kwaliteit, maar Foodtrucks zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele cateringdiensten.

  boekingsaanvraag

  Wat kun je verwachten van de investering in een foodtruck?
 • Wat is het minimale bedrag om een foodtruck te huren?

  De minimumprijs voor het huren van een foodtruck incl. catering begint rond de € 500,- exclusief btw, hierin is meegenomen:

  • Prijs per gerecht (per persoon x het aantal gasten)
  • Arbeid en voorbereidingstijd
  • Reiskosten

 • Gemiddelde foodtruckprijs

  Je kunt de foodtruck cateringkosten en andere vergoedingen op alle profielpagina's met elkaar vergelijken. ‘Prijs per persoon’ geeft een goed inzicht wat de gemiddelde kosten bedragen. De meeste foodtruckers hebben een minimumprijs en vereisen een gegarandeerd inkomen zodat ze geen verlies lijden.

 • Prijs per persoon

  De ruimte van een foodtruck is beperkt en elke centimeter telt. Het voorbereiden van het menu voor meer dan 300 gasten vergt wat extra aandacht en voorbereiding. Een enkele foodtruck kan ongeveer 60 tot 100 gasten per uur bedienen. Wil je een intiem feestje organiseren voor 10 personen, overweeg dan of het de moeite is om de minimale fee te betalen voor jouw verrassingsfeest. Vraag de foodtruckeigenaar om een ​​vrijblijvende offerte op te maken van het vastgestelde minimale bedrag.

 • Fees voor festivals en grotere evenementen

  Als u meerdere foodtrucks nodig hebt voor een groter evenement of festival, is het verstandig om bijkomende kosten op te vragen. Sommige festivals vragen bijvoorbeeld om:

  • Een evenemententoeslag
  • Kosten voor verhuur ruimte
  • Elektra en water
  • Nachtelijke beveiligingskosten
  • Percentage van de omzet

  Al deze vergoedingen spelen een belangrijke rol voor de omzet van de foodtruckeigenaar. Het slimst is dus om deze informatie vooraf in kaart te brengen van voorgaande evenementen, zoals de verwachte inkomsten en opkomst bezoekers. Elke foodtruckeigenaar kan dan besluiten om deel te nemen op basis van de verwachte winst.

  boekingsaanvraag

 • Met vertrouwen boeken

  Alle foodtrucks op FoodtruckBooking.com zijn professionele ondernemers en worden verzocht het KVK nummer op te geven en aan te geven welke certificaten zijn behaald zoals HACCP (hygiëne) en Allergenen Certificaat.

  Met vertrouwen boeken
Deel deze pagina

Testimonials

Zoeken & vinden

Op zoek naar een foodtruck? Maak dan gebruik van onze zoekfunctie en bekijk alle foodtrucks die voldoen aan jouw zoekopdracht!

Zoeken

Uitgelicht profiel

Karakter - Café op Wielen

Karakter - Café op Wielen
Overig | Bavel

Karakter, dé mobiele drankjesbar op locatie. Karakter - Café op Wielen is een verlengde Citroen HY uit 1965. Dit voertuig is omgebouwd tot mobiel c...

Naar profiel