Menu

Rijd mee met de groene golf: Een Duurzame FoodTruck

Geplaatst op 01-05-2021 door Redactie

Beetje bij beetje en stap voor stap wendt de samenleving zich tot een duurzamere consumptie. We denken meer na over hoe we bewegen, hoe we eten en drinken en hoe we winkelen. FoodTrucks zijn deelnemers aan deze grote mentaliteitsverandering en moeten meerijden met deze "groene golf"; hoe eerder hoe beter. We vertellen je hoe je jouw FoodTruck nog duurzamer kunt maken.

 • GEEN PLASTIC

  Tot voor kort gebruikten veel FoodTrucks en restaurants wegwerp bestek en borden. Wegwerpvorken, wegwerpborden en nog een plastic bakje en een plastic zakje voor bij het bezorgen van het eten. Bovendien zijn de producten die we kopen vaak verpakt in plastic, van verse groenten tot melk of rijst.

  Daarom stellen we een alternatief voor plastic voor. Er zijn veel mogelijkheden:

  • Houten verpakkingen
  • Vers gerecycled karton
  • Roestvrijstalen gebruiksvoorwerpen
  • Duurzame kunststoffen

  Al deze alternatieven zorgen ervoor dat je geen nieuwe kunststoffen of plastics koopt, zowel bij de verkoop aan de klant als bij het kopen van je producten op de markt of bij een vertrouwde leverancier.

  GEEN PLASTIC
 • RECYCLEN ALS NIEUWE LEVENSSTIJL

  Of we nu plastic gebruiken of niet, we produceren altijd afval. Het belangrijkste om duurzaamheid te bereiken, is hoe je dit afval kunt recyclen. Veel afval dat we genereren, kan een tweede leven krijgen en een boost geven aan de circulaire economie. De circulaire economie is gebaseerd op het uitgangspunt dat alles herbruikbaar en recyclebaar is. Concreet stellen we deze drie ideeën voor:

  • Compostering

  Als je bijvoorbeeld planten of groenten in huis hebt, helpt compostering je organische stof te hergebruiken als compost. Als je een FoodTruck bent en organisch afval genereert, of je kunt het een tweede leven geven, of je kunt het gebruiken voor je eigen tuin, als je dat hebt.

  • Recyle je papier, glas, aluminium en ... plastic.

  • Herstel mogelijk een extra gebruik kan hebben

  Zelfs als je niet direct met recycling bezig wil zijn, is het repareren van iets in onbruik ook een vorm van recycling, aangezien je niet een nieuw product koopt, je herstelt iets en herbruikt het hierna. Zowel apparaten als voedsel kunnen een extra leven hebben als ze zogenaamd "kapot" of "verlopen" zijn.

  RECYCLEN ALS NIEUWE LEVENSSTIJL
 • DUURZAME LEVERANCIERS

  In dit tijdperk van wereldwijde assemblagelijnen en voedselimport en -export, vergeten we soms dat onze voedselleveranciers veel dichterbij kunnen zijn dan we denken. Om de kosten en emissies van transport, het gebruik van pesticiden te verminderen en eerlijke arbeidsnormen te bevorderen, stellen we de volgende modellen voor:

  • Van boer tot bord

  Dit idee is gebaseerd op het toevoegen van duurzaamheid aan het hele proces van voedselproductie: van productie tot consumptie. In het geval van foodtrucks zou het gaan om proberen te kopen in winkels die voldoen aan de minimale duurzaamheidseisen.

  • Fairtrade

  De fairtrade is gebaseerd op het principe dat alle actoren in de productie- en distributieketen van eteb eerlijk behandeld moeten worden. Deze beweging heeft tot doel duurzame ontwikkeling in de handel te genereren. Producten met het “fair trade” label waarvan u weet dat ze aan deze eisen voldoen.

  Dit zijn slechts enkele ideeën om van uw foodtruck een echt duurzaam bedrijf te maken. Als je nog meer inspiratie wilt opdoen, kun je deze blog lezen van Lekkere Trek. Deze FoodTruck is een uitstekend voorbeeld van een sustainable FoodTruck. We zijn allemaal samen in de strijd tegen klimaatverandering en consumenten verwachten dat de restauranthouders van de 21ste eeuw voor deze gelegenheid zullen opstaan. Sluit je aan bij de groene golf!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 2 van 229
Volgende »