Menu

Lekkere Trek: Een Groene Eetcultuur

Geplaatst op 12-04-2021 door Redactie

FoodTrucks hebben vaak een specifiek uitgangspunt, zo heb je een koffietruck, pizzatruck, Hamburgertruck, en zo kunnen we het lijstje nog een stuk langer maken. Maar het uitgangspunt van een FoodTruck hoeft niet het product te zijn, en dit laat Lekkere Trek ons zien. De manier waarop het eten bereid wordt en waar het eten vandaan komt, dat staat bij deze FoodTruck veruit op nummer 1. De verbinding maken tussen de eetcultuur, identiteit en omgeving is wat deze FoodTruck uniek maakt.

 • Hoe gaat dit te werk?

  Lekkere trek probeert zo weinig mogelijk voedselkilometers te maken. Door een enorm netwerk van lokale producenten in Groningen en Friesland, weet je precies waar de ingrediënten vandaan komen. Het menu van de FoodTruck draait met het seizoen mee, de zomerse en winterse gerechten zijn namelijk afhankelijk van de lokale productie. Samen met de klant kijken we naar wat er mogelijk is, en dit is altijd meer dan wat er wordt verwacht. Groningen en Friesland liggen beide aan zee en daarnaast is er zuivel, vlees, groente en fruit lokaal te krijgen.

  Hoe gaat dit te werk?
 • Waarom op deze manier?

  Er is in de omgeving vaak heel goed eten te vinden, waar consumenten niet vanaf weten. Als LekkereTrek zijn wij ambassadeur voor de lokale producenten. Het verhaal achter de FoodTruck spreekt mensen ook heel erg aan, ze voelen zich verbonden. Daarnaast proberen we een verandering te brengen in de Nederlandse eetcultuur, waarin voedingswaarde erg belangrijk zijn voor zowel mens als natuur. Voor catering bij bedrijven maken we altijd een leuk programma. Naast een lekker hapje gemaakt in onze FoodTruck geven we een presentatie over een onderwerp rondom de geschiedenis van lokaal eten, wat afgestemd wordt op het bedrijf en de omgeving.

 • Hoe hebben jullie dit aangepakt?

  Naast het lokaal kopen van producten en samenwerken met lokale producenten hebben we er ook voor gezorgd dat onze FoodTruck duurzaamheid is. Er worden alleen biologisch afbreekbare disposables gebruikt. Daarnaast is de FoodTruck een elektrische gemaakte oldtimer, een uniek Citroen HY. We beperken het aantal kilometers en blijven alleen in de Noorden van Nederland, Friesland, Groningen en Drenthe. Het bereiden van de gerechten gebeurd op groengas, dit wordt gemaakt van biogas en is dus niet fossiel. We proberen aan alles te denken om zo duurzaam en lokaal mogelijk te werk te gaan, want Moeder aarde verdient dat.

  Lekkere Trek boeken? Bekijk hier de profielpagina.

  Hoe hebben jullie dit aangepakt?
« Vorige
Bericht 5 van 229
Volgende »