Menu

Succesvolle FoodTruck Catering: 4 Tips!

Geplaatst op 14-12-2022 door Redactie

Tegenwoordig is FoodTruck catering de manier om te gaan voor een breed scala aan gelegenheden, waaronder alles van een bruiloft tot een bedrijfslunch of 21 diner. Er zijn verschillende redenen, maar één daarvan is het gemak: je kunt bijna elke keuken laten kiezen en vers laten bereiden voor bezoekers zonder enige keukenruimte in te nemen. Bovendien overtreft een FoodTruck de standaard catering om gasten een volledig gerealiseerde ervaring te geven. Vooral tijdens het lage en koude winterseizoen kan catering op een evenement een perfecte match zijn!

  • DE PERFECTE MATCH?

    Er zijn verschillende redenen waarom FoodTrucks de ideale optie zijn voor catering. Wanneer je een FoodTruck inhuurt voor al je cateringbehoeften, kan je de traditionele catering vaarwel zeggen. Van het houden van een evenement waar je maar wilt (zelfs buiten) en tegen een prijs die je budget gelukkig maakt, tot een uitgebreide selectie van menu's en ervaringen die je gast nooit zal vergeten. FoodTrucks en passie gaan hand in hand; waar je bezoekers ook naar hunkeren, het wordt waarschijnlijk niet spannender gemaakt dan wanneer je het bij een FoodTruck haalt. FoodTrucks, die meestal eigendom zijn van en gerund worden door chefs, verbeteren de keuken die ze serveren door middel van design en service, waardoor de ervaring boven die van standaard catering uitstijgt. Er zijn zoveel evenementen waar een FoodTruck de catering zou kunnen verzorgen. Denk aan bruiloften, sport- of bedrijfsevenementen, of zelfs een sweet 16. Je kunt alles over de verschillende soorten evenementen lezen in deze blog.

    Behalve dat het een geweldige manier is om je evenement kracht bij te zetten, zijn FoodTrucks ook een stuk praktischer dan veel andere catering alternatieven. Hieronder hebben we een aantal tips voor de catering van je volgende evenement op een rijtje gezet!

    DE PERFECTE MATCH?
  • JUISTE MENU

    Het hele menu serveren op een evenment dat jouw FoodTruck kan bereiden, is natuurlijk niet heel handig. Het wordt gewaardeerd als je de alternatieven voor je gasten beperkt tot twee of drie. Niet alleen hoef je dan minder gerechten te bereiden, wat de bereiding versnelt en de rij beperkt, maar de gasten zullen ook veel sneller gevoed worden. Help de gastheer bij het beslissen wat er op het menu komt te staan door hem een paar opties te geven en laat hem weten wat jouw meest geliefde menu-items zijn. Wees creatief en help de gastheer om het evenement naar een heel nieuw niveau te tillen!

  • UITZOEKEN WAAR TE PARKEREN

    De locatie van de parkeerplaats van je Truck is cruciaal. Het is zo belangrijk om te communiceren met de gastheer voor de beste plek. Je moet genoeg ruimte hebben om je zaken te doen, maar het moet wel passen bij het idee van de gastheer. Heb je toegang tot elektriciteit (wanneer nodig)? Om je voedselarrangement te organiseren en te beoordelen welke middelen je ter beschikking staan, is het aan te raden de locatie vóór het evenement te bezoeken. Een andere tip: hou het dicht bij de actie maar ver genoeg weg zodat er een behoorlijke rij hongerige mensen kan ontstaan. De bezoekers zullen veel tevredener zijn als je de dansvloer en de bar ruimte geeft om te ademen.

    UITZOEKEN WAAR TE PARKEREN
  • COMMUNICATION IS KEY

    We hebben het hierboven al aangestipt, maar communicatie is de sleutel! Het kan gek lopen op een dag vol voedselgerelateerde schokken. Kosten moeten vooraf worden besproken en contracten moeten worden ondertekend. Moeilijke financiële beslissingen nemen kan een onaangenaam aspect zijn van het runnen van een bedrijf, maar je moet jouw activa beschermen. Communicatie is net zo belangrijk tijdens het evenement als ervoor. De gastheer moet je laten weten wanneer mensen voldaan zijn of wanneer ze meer willen eten. Maar omgekeerd moet je de gastheer laten weten wanneer het eten op is. Toon toewijding en goede communicatie skills zodat de gastheer je nog een keer boekt!

  • KIES DE JUISTE WERKNEMERS

    Je truck kan slechts zo efficiënt zijn als jee traagste werknemer, zelfs met de ideale architectuur en de modernste machines. Voor sommige evenementen kan langzaam en gestaag de race winnen, maar voor een groot cateringevenement heb je werknemers nodig die zich kunnen verplaatsen! Leer je personeel zich te houden aan efficiëntienormen voor elk werk. Snel en stressbestendig personeel kiezen is cruciaal voor een evenement. Overweeg extra hulp in te huren als je bang bent dat de vraag te groot wordt.

    KIES DE JUISTE WERKNEMERS
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 51 van 339
Volgende »