Menu

Lente in je foodtruck: zet fruit op de menukaart

Geplaatst op 10-05-2019 door Redactie

De lente is in volle gang. Dit nieuwe seizoen zorgt naast zin in zon, vaak ook voor verandering op de menukaart. Weg met de zware gerechten en rijke smaken. Zodra de zon zich laat zien gaan we voor licht, fris en fruitig. Letterlijk, want fruit scoort in de warmere maanden. Hoe geef je fruit een plaatsje op het menu van jouw foodtruck? We delen een aantal ideeën!

  • Scoren met smoothies

    Smoothies zijn al jaren enorm populair. Niet gek, want deze sappen zijn smakelijk, leuk om te zien én gezond. In een smoothie kun je eindeloos verschillende fruitsoorten combineren, eventueel met toevoeging van groenten, kruiden en zuivel. Ook zijn er veel mogelijkheden om de bijzondere drankjes op een bijzondere wijze te serveren. Hierdoor blijf je vernieuwen en zorg je ervoor dat jouw smoothies ook deze lente en zomer weer scoren. Een aantal ideeën:

    • Serveer smoothies in een bijzonder glas, een flesje of mason jar

    • Kies voor een kleurrijk rietje of een stuk fruit op de rand

    • Creëer nieuwe smaken door kruiden zoals basilicum en munt toe te voegen

    • Speel met kleur, serveer bijvoorbeeld een oranje, roze en groene smoothie

    Scoren met smoothies
  • Droomduo voor warme dagen: fruit met ijs

    Serveer je ijs in je foodtruck? Combineer dit in de lente en zomer dan met vers fruit. Je kunt hierbij zowel denken aan heerlijk fris sorbetijs, als aan vers fruit als topping. Van klassiekers zoals vanille-ijs met aardbeien tot spannende combinaties met tropische vruchten. Nog een stapje verder? Serveer het ijs met fruit dan op een wafel of pannenkoek. Een ultiem genietmoment voor je gasten.

  • Fruitige hoofdgerechten voor foodtrucks

    Ook hoofdgerechten fris je op met fruit. Zoet en hartig gaan namelijk prima samen. Door vruchten toe te voegen maak je gerechten direct licht, fris en – uiteraard – fruitig. Een must voor deze lente. Voorjaarsfruit zoals aardbeien, perziken en nectarines smaakt heerlijk in een maaltijdsalade met pasta, couscous of peulvruchten. En wat dacht je van een broodje met peer en gorgonzola of geitenkaas met aardbeien? Ook in warme gerechten kun je losgaan met fruit. Een aantal smakelijke combinaties:

    • Risotto met aardbeien, rucola en parmaham

    • Pizza met perziken, ricotta, rode ui, honing en noten

    • Pasta met bietjes, wortel, blauwaderkaas en frambozen

    • Salade met kikkererwten, mango, feta, rode ui en koriander

  • Extra exotisch

    Wil je als foodtruckondernemer jouw gasten écht een zomergevoel geven? Kies dan voor exotisch fruit. Van de bekendere vruchten zoals ananas en passievruchten, tot onbekendere soorten zoals lychees, rode en gele pitahaya of pepino. Hiermee bied je iets nieuws, unieks en onderscheidends. Gebruik het exotisch fruit in een smoothie, salade, wokgerecht of op een pannenkoek. Je gerecht krijgt direct een zomers tintje!

    Hoe gaat jouw foodtruck deze lente aan de slag met fruit?

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 201 van 338
Volgende »