Menu

Hoe blijf je gemotiveerd en fit als Foodtrucker?

Geplaatst op 07-07-2017 door Redactie

Een Foodtruck ondernemer leeft niet echt in luilekkerland. Wellicht dat de keren op één hand te tellen zijn waarbij je lekker kunt luieren. Dat neemt niet weg dat je nog nooit zo hard gewerkt zal hebben als voorheen. Overwerken wordt de norm. Met 50-60 uur per week voor de boeg, is het belangrijk om na te denken hoe je daarbij fit en gezond blijft, zodat je niet alleen maar geleefd wordt en je uiteindelijk misschien op de uitgeteld op de bank beland. Een goede werk-privé balans belangrijk is, waar je ook werkt en wat je ook doet om je doelen te bereiken.

Wij hebben drie manieren bedacht om een zinvolle break te nemen en ook nog eens fit en gezond te blijven:

  • Team up;
  • Beweeg, blijf fit;
  • Ontwikkel jezelf.

  • Team up

    Als Foodtruck ondernemer en werkgever gaat deze tip niet alleen over jou, maar werk je ook nog eens aan teamspirit! Spreek een dagelijks/wekelijks of maandelijks ritueel af met je team. Plan een vast tijdstip met elkaar en ga wat leuks doen, of gewoon lekker iedere dag met z’n allen lunchen. Geen inspiratie over leuke dingen? Denk dan aan een dagelijkse of wekelijkse bootcamp, een teamwandeling, ga eens brainstormen met je team over 25 leuke teamactiviteiten of kijk hier.

    Waar het om gaat is dat jij de keuze hebt om je Foodtruck af en toe onbemand te laten. Je hoeft niet non-stop, 24/7 de Foodtruck open te houden om succesvol te worden. Juist tijd plannen van ontspannen momenten en actief bezig zijn met een gemotiveerd team, zal veel meer bijdragen aan de sfeer en kwaliteit van je Foodtruck.
    Mocht je je nou echt zorgen maken over het onbemand laten van je Foodtruck. Wellicht kun je af en toe voor vervanging zorgen of een aantal activiteiten in shifts plannen.

    Team up
  • Beweeg, blijf fit

    Wij geloven in de 3 b’s. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Je kunt bijvoorbeeld er ook zelf/alleen of met een vriend/vriendin of collega op uit gaan. Ben je niet echt een sportschool type? Een andere vorm van beweging, zoals wandelen, fietsen of zwemmen is net zo gezond.Behalve dat een break een belangrijke factor is om je gedachtes te verzetten om scherp te blijven, is het net zo belangrijk om je lichaam gezond en gelukkig te houden. Ongeacht in welke business je werkt, bewegen is essentieel voor een gezond lichaam en gezonde geest.

    Beweeg, blijf fit
  • Ontwikkel jezelf

    Onwijs belangrijk en ook nog eens makkelijk te doen. Je hoeft er namelijk niet persé een pauze voor in te lassen, maar je kunt dit ook doen tijdens je werk op een stil/rustig moment.Daag jezelf uit ieder jaar/half jaar iets nieuws te leren en benut de rustige momenten hiervoor. Als je het moeilijk vindt om iets te bedenken wat je tijdens je werk kunt leren, zou je ook een boek kunnen pakken of ander leesvoer. En dat mag het verdiepen zijn in jouw eigen business. Zolang het je maar weghoudt van de dagelijkse sleur.Lees bijvoorbeeld eens ditof dit artikel.Hierdoor blijf je scherp en ontwikkel je, je als persoon. Bovendien hoef je hierbij niet je Foodtruck te verlaten om het te doen! Wat ons betreft een no-brainer.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 287 van 338
Volgende »