Menu

Vier Tips voor het Overnemen van een Bestaande FoodTruck

Geplaatst op 12-10-2021 door Redactie

Kleine bedrijven in het hele land hebben een pak slaag gekregen in de afgelopen jaren als gevolg van corona en zelfs de groeiende mobiele keukenindustrie is geen uitzondering. Ongeacht de redenen waarom sommige FoodTrucks sluiten, zijn er nog steeds een groot aantal individuen die de industrie willen betreden. Het overnemen van een truck kan een gemakkelijke manier zijn om in de straten van jouw lokale omgeving te komen. Hier zijn vier tips die je kan volgen als je een bestaande FoodTruck overneemt zonder plannen voor re-branding.

  • COMMUNICEER MET BESTAANDE KLANTEN

    Als je een FoodTruck overneemt die al een tijdje bestaat, laat de oude klanten dan zien dat je hun waardeert door hen bijvoorbeeld kortingen te geven.Leer ze kennen en communiceer dat jij als de nieuwe eigenaar gaat optreden. Als mensen gewend zijn aan bepaalde dingen, kan het zijn dat ze veranderingen niet helemaal waarderen. Laat hen weten dat hun favoriete basisproducten op het menu zullen blijven staan. Verzeker hen ervan dat je het merk net zo goed zult voortzetten als het was, zo niet beter.

    COMMUNICEER MET BESTAANDE KLANTEN
  • VOEG NIEUWE DINGEN TOE

    Als het gaat om verandering moet je heel voorzichtig zijn met gevestigde FoodTruck merken. Houd de oude nietjes, maar zorg ervoor dat de kwaliteit van het voedsel wordt opgewaardeerd tot de huidige normen.Maak jezelf vertrouwd met nieuwe smaakprofielen, kwaliteitscontrole en andere zaken die een verschil zullen maken voor nieuwe en oude recepten. Zoals hierboven besproken, moet je niet gelijk het hele menu veranderen. Toch is het jouw FoodTruck merk, dus kan je het oude menu aanpassen en verbeter.

  • VERRIJK HET PROFIEL

    Wees niet bang om je spel te verbeteren en te concurreren met andere FoodTruckbedrijven in de buurt. Doe dingen die nog nooit eerder zijn gedaan bij die truck. Verhoog reclame en marketing. Speel in op nieuwe strategieën in sociale netwerken. Gebruik Twitter, Facebook, en Instagram. Houd de nieuwe generatie in gedachten. Het kan een harde pil zijn om iets te veranderen dat al een tijdje bestaat.

  • OVERWEEG NIEUW PERSONEEL

    De laatste tip voor het overnemen van een bestaand foodtruckbedrijf is het analyseren van het huidige personeel en bepalen of ze hebben wat nodig is om verder te gaan met jouw veranderingen. Je zult je waarschijnlijk moeten ontdoen van personeel dat niet in je plannen past. Zet ze aan het werk om te zien wat ze kunnen doen. Houd degenen die bereid zijn te luisteren naar verandering en die loyaal zijn aan jouw visie op de richting van jouw bedrijf en niet aan de visie van de vorige eigenaar. Dit is een moeilijke stap maar kan veel betekenen voor het succesgehalte van jouw FoodTruck.

    OVERWEEG NIEUW PERSONEEL
  • BOTTOM LINE

    De FoodTruckindustrie zal altijd eigenaren hebben die de industrie verlaten. Of het nu komt door een gebrek aan zakelijk inzicht, een slecht bedrijfsplan, nieuwe kansen,of gewoon pech, bestaande trucks zijn een optie voor nieuwe leden van de industrie. Als dit een route is die jezou willen volgen, kan je deze tips in je achterhoofd houden.

    Ben je betrokken geweest bij het overnemen van een bestaande FoodTruck? Zo ja, dan horen we graag hoe je het hebt aangepakt. Deel je ervaringen met ons via info@foodtruckbooking.nl

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 95 van 339
Volgende »