Menu

Maak plaats voor de foodtruck!

Geplaatst op 17-03-2016 door Redactie

Amsterdam gaat experimenteren met foodtruck standplaatsen. ‘Lekker eten op de Amsterdamse straten' moet invulling gaan geven aan plekken waar Foodtrucks in Amsterdam hun maaltijden kunnen verkopen. Zo speelt de gemeente Amsterdam in op de food trend van het moment waar de rijdende keukens een plekje krijgen.

  • Het foodtruck concept biedt vele mogelijkheden. Het aanbod varieert van sandwiches tot grill en van ijs tot vegan heerlijke koffie etc. De investeringen zijn voor veel ondernemers ook nog te overzien zo dat er veel creatieve ondernemers opstaan. Social media dragen bij aan een stukje marketing wat het voor veel ondernemers wat behaarder maakt. Papirøn in Kopenhagen is de bakermat van Copenhagen Street Food, daar kunnen de consumenten terecht voor hun maaltijden terecht kunnen bij deze creatieve cateraars en rijdende restaurants. Het aanbod varieert, afhankelijk van de streekproducten die de foodspelers kunnen inslaan. Retailers die op het terrein willen staan, moeten duurzame ingrediënten gebruiken en de prijs van de maaltijden tussen de zes en tien euro houden.

    Maak plaats voor de foodtruck!
  • Amsterdam snuffelt met de NeighbourFood Market al aan een vergelijkbaar concept. Op het Westergasterrein is iedere derde zondag dit evenement te proeven. Foodspelers brengen hun waren aan de man, vanuit een busje, kraampje of bakfiets. Consumenten scharrelen van aanbieder naar aanbieder hun kostje bij elkaar en doen inspiratie op door lokaal geproduceerde specialiteiten en internationale smaken te ontdekken, De stap van het Amsterdamse bestuur om te experimenteren met foodtrucks komt niets te vroeg, vindt Lotte Wouters van The Food Line-up. Ze fungeert met haar onderneming als tussenpersoon tussen cateraars en evenementen. Door de strenge regels kent ons land ‘streetfood’ eigenlijk nauwelijks, stelt ze. Ja, patat, hotdogs en haringen. Maar de straatverkoop van authentieke producten met een transparante herkomst is hier nog niet zo ingeburgerd. Aanbieders van voedsel op straat die verenigd zijn in Street Food Revolution hopen daar door middel van een petitie verandering in te brengen. In Nederland zijn volgens Igor Sorko van foodfestival de Rollende Keukens inmiddels circa vierhonderd foodtrucks. De aanbieders slijten hun producten vooral op evenementen en festivals. Een stuk of zestig foodspelers kunnen van hun activiteiten leven, schat hij. Streetfood gaat volgens hem een stevige plek veroveren in het Hollandse straatbeeld. “Lekker straatvoedsel is booming en die trend valt niet te stoppen.”

    bron: retailwatching.nl

    Maak plaats voor de foodtruck!
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 337 van 338
Volgende »