Menu

Hoe kies je de juiste plek voor jouw FoodTruck?

Geplaatst op 24-10-2021 door Redactie

Het aanbieden van goede producten en een eersteklas klantenservice zijn de twee belangrijke factoren bij het runnen van een FoodTruck. Daarnaast moet je ook zichtbaar zijn en moeten klanten je altijd weten te vinden. Mond-tot-mondreclame helpt altijd, maar... wat is een goede plek om de handrem op te zetten? In deze blog bespreken we enkele dingen waar je rekening mee kunt houden als je kiest voor een standplek. 

  • HOU REKENING MET DE SEIZOENEN

    De herfst is een favoriet seizoen voor romantici. Veel schrijvers idealiseren de kleurrijke landschappen, landweggetjes waar de frisse lucht waait, de blaadjes die van de bomen vallen... Je hoeft je niet per se in een park te vestigen met een FoodTruck. Tenminste niet in de herfst of winter. In de zomer of de lente kan het handig zijn om je in het park te positioneren omdat daar vele mensen buiten zullen zijn.

    Een FoodTruck kan een goede schuilplaats zijn voor een stortbui die de reiziger verrast of voor een spontane lunch voor een groep kantoormedewerkers of studenten. Het is handig om op een plek te zijn waar veel verkeer is, dus waar veel mensen reizen, werken of studeren.

    HOU REKENING MET DE SEIZOENEN
  • WAAR ZIJN JE KLANTEN?

    Er is de routine en er zijn van die speciale dagen dat je die graag doorbreekt. Er kunnen klanten zijn die een hapje bij je FoodTruck gaan eten voordat zij aan hun werk beginnen, als ze willen lunchen of juist als ze klaar zijn na een lange dag werken.

    Wat werkt het beste met jouw menu, en is het aantrekkelijk genoeg voor de afhaal? Elke stad heeft zijn eigen ritme en elke buurt beweegt op zijn eigen manier, vooral als je er bent met je FoodTruck. Houd rekening met waar je klanten zich bevinden en wat hun beweegpatroon is.

  • CREËER REGELMAAT

    Om je klantenkring te vestigen, heb je natuurlijk enige regelmaat nodig. Elke week, om de paar dagen of elke maand van plaats veranderen is aantrekkelijk, maar het belangrijkste is dat jouw klanten weten waar je bent, vooral in grote steden. De beste reclame is dat mensen weten dat ze op vrijdagmiddag na een lange week werken bij jouw kraam de lekkerste gerechten kunnen halen en iedereen vertellen waar jij staat. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag van de week op een andere plek te gaan staan, maar doe dit dan met een regelmaat En natuurlijk... zorg altijd voor een parkeervergunning!

    CREËER REGELMAAT
  • GEBRUIK SOCIAL MEDIA

    Naast regelmaat is een goed profiel op de sociale media ook belangrijk. Zo kan je bijvoorbeeld een locatie of agenda aan je Facebook profiel toevoegen of in je Instagram stories laten weten waar of op welke evenementen jouw FoodTruck deze week gaat staan. Dit zorgt niet alleen dat je klanten altijd up-to-date zijn van waar jij je bevindt, maar ook voor extra marketing.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 94 van 339
Volgende »