Menu

FoodTruck tips voor het laagseizoen!

Geplaatst op 02-12-2020 door Redactie

De zomer van 2020 was voor veel foodtrucks ingewikkeld en moelijker dan normaal. Tijdens de laagseizoen- en wintermaanden hebben foodtrucks tijd om zich voor te bereiden op het volgende seizoen. Hoe kan je een inkomen behouden tijdens deze seizoenen? Foodtrucks hebben het voordeel dat ze mobiel zijn en buitenshuis kunnen werken, wat een groot voordeel kan zijn voor de komende maanden. FoodTruckBooking heeft een aantal tips achter de rug om je voor te bereiden op het laagseizoen!

 • Be Ready to Go

  Winter betekent meestal minder privéfeesten, streetfood-evenementen, festivals of zakenlunches. Maar mensen moeten nog steeds eten en velen zijn het zat om elke dag meerdere maaltijden voor zichzelf te koken. Mensen willen uit eten! Bekijk de opties voor ophalen en bezorgen als je dat nog niet hebt gedaan.

  • Onderzoek opties waarmee je de mobiliteit van jouw FoodTruck optimaal benut. Denk aan: bezorgapps, drive-thru en afhalen. Zoek uit wat er mogelijk is bij jou in de buurt.
  • Verpak je gerechten in maaltijdboxen. Zo kan je meerdere bestellingen efficiënt en voor grotere groepen verkopen. Denk aan grote bestellingen voor een familiediner of een kantoorlunch met verschillende maaltijdboxen.
  • Mensen moeten weten waar je bent. Plaats je agenda op zondag of maandag op je sociale media kanalen, zodat ze je altijd kunnen vinden.

  Een goed voorbeeld van een FoodTruck die ‘ready to go’ is, is Bus van Zus. Deze FoodTruck heeft een corona-proof drive thru concept opgezet waarbij je een lekker drankje en hapje kan halen. Leeshier meer over de Kerst drive thru Kerstpakketten van de Bus van Zus of bekijk hier de profielpagina!

  Be Ready to Go
 • Bedenk je eigen 'Happy Meal'

  Juist in deze tijd zijn terugkerende klanten uiterst belangrijk! Jouw klanten zorgen ervoor dat je FoodTruck business draaiende kan blijven. Je moet ervoor zorgen dat klanten willen blijven terugkomen en hun vrienden over jouw FoodTruck vertellen. We hebben een paar manieren op ee rijtje gezet hoe je jouw klanten blij kan maken:

  • Introduceer een online wedstrijd. Er zijn talloze online wedstijden te verzinnen. Een voorbeeld is: benoem een nieuwe sandwich, het broodje wordt naar de leukste naam vernoemd. Je kan de winnaars altijd belonen met een prijs. Hoe leuk is het om een gratis maaltijd of misschien zelfs een FoodTruck borrel te winnen?
  • Verzin een wekelijkse deal. Voorbeelden zijn: Taco van de week, broodje van de dag, een 3-gangen menu. Door een wekelijkse deal op je sociale media kanalen te zetten, behoud je interactie met je klanten. Vraag aan hen wat zij graag in jouw wekelijkse deal wllen zien!
  • Bied een stempelkaart aan. Bij het vijfde broodje die je bij jouw FoodTruck haalt, krijg je een broodje gratis! Hierdoor zorg je ervoor dat klanten blijven terugkomen om zijn of haar stempelkaart vol te krijgen.

  De FoodTruck Ministerie van Geluk is een FoodTruck die geweldige Happy Meals heeft verzonnen. Zo hebben ze verschillende vegan 3-gangen menu’s samengesteld die thuis worden bezorgd en posten ze elke week een nieuw menu op hun sociale media en website. Het enige wat je hoeft te doen is bestellen! Wil jij nu ook een heerlijk menu thuisbezorgd krijgen? Bekijk hier de profielpagina of bekijk hier de bezorgmenu's.

 • Meer communicatie

  De catering- en FoodTruck-industrie is de laatste tijd bijzonder zwaar getroffen. Mensen kennen de worstelingen en willen je bedrijf graag ondersteunen. Maak het gemakkelijk voor klanten om je te vinden, je te volgen, en net als jezelf, je advertenties te delen en je bedrijf te promoten.

  • Maak opvallende, heldere, kleurrijke sociale media-advertenties met animaties.
  • Gebruik humor. Maak offertes of deelwaardige memes.
  • Betaal een beetje om mee te spelen. Bereik een klein lokaal publiek op sociale media door een post een boost te geven.
  • Word lid van lokale Facebook-groepen en raak betrokken bij meer gemeenschapsactiviteiten.
  • Wees online zichtbaar, maar niet alleen op je eigen pagina. Reik uit en werk samen.

  Meer communicatie
 • Online Business genereren

  FoodTruckBooking werkt samen met FoodTrucks om in trage en drukke tijden meer business te creëren, te genereren en te vinden. Op ons platform kun je een FoodTruck aanmelden, een FoodTruck zoeken of een FoodTruck boeken voor evenementen die in 2021 komen.

  Als je vragen hebt over hoe we werken, bezoek dan onze pagina's of stuur een e-mail!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 20 van 229
Volgende »