Menu

De FoodTruck Promotiekanalen

Geplaatst op 26-06-2021 door Redactie

Om jouw FoodTruck de wereld in te brengen en bekend te maken binnen Nederland, kan jij als FoodTruck eigenaar het beste gebruik maken van zoveel mogelijk verschillende promotiekanalen. In deze blog zulen we de verschillende promotiekanalen toelichten en tips geven.

  • WEBSITE

    Laten we bij het begin beginnen. Door het maken van een eigen website wordjij direct makkelijk vindbaar voor mensen die jouw FoodTruck willen huren. Zo kan jij via jouw website ook mensen uitnodigen contact met jou op te nemen door een contactformulier toe te voegen. Op jouw eigen website kun je verschillende sfeerimpressies van jouw Foodtruck toevoegen, zoals foto's en filmpjes van evenementen waar jij bent geweest, een overzicht van wat jij als FoodTruck allemaal kan aanbieden, de menukaart met uitgebreide foto's van de gerechten en recenties van tevreden klanten. Jouw website dient als jouw eigen visitekaartje.

    WEBSITE
  • SOCIAL MEDIA

    Social Media is tegenwoordig een heel groot begrip en je hebt hierin veel verschillende kanalen waarop jij jouw FoodTruck kunt promoten. Wij zullen twee veel gebruikte en interessante kanalen aan jullie voorleggen. Dit zijn Facebook en Instagram.

    • Facebook: Op Facebook kan jij heel makkelijk een bedrijfspagina voor jouw FoodTruck aanmaken. Deze pagina kan gevolgd en geliked worden door vrienden, kennissen en uiteindelijk nieuwe klanten voor jouw FoodTruck. Gebruik Facebook vooral om jouw volgers up-to-date te houden van veranderingen, nieuwe gerechten enleuke evenementen waar jij als FoodTruck hebt gestaan of binnenkort gaat staan. Daarnaast is Facebook ook heel makkelijk voor boekers om contact te leggen met jou als FoodTruck eigenaar.

    • Instagram: Instagram draait voornamelijk om beeldmateriaal, denk hierbij aan foto’s en video’s. Dit platform krijgt steeds meer mogelijkheden voor ondernemers, en dus ook voor jou! Naast het plaatsen van leuke sfeer impressies, foto’s van jouw heerlijke gerechten en het design van jouw FoodTruck, kan je dit ook goed gebruiken om actueel mensen op de hoogte houden. Sta jij met jouw FoodTruck op een evenement, laat dit aan jouw volgers weten door een aantal leuke foto’s in jouw stories te plaatsen. Stories kan je vervolgens toevoegen aan jouw hoogtepunten op het profiel zodat volgers deze vaker terug kunnen krijgen. Wil je jouw menu zichtbaar hebben voor al jouw volgers, voeg dit dan toe als guide aan je profiel.

  • FOODTRUCKBOOKING

    Vergeet daarnaast natuurlijk niet om jouw profiel op FoodTruckBooking altijd up-to-date te houden. Dit is naast eigen promotiekanalen, een extra promotiekanaal voor jouw FoodTruck. Via deze weg heb je een nog groter bereik en kan je op meerdere aanvragen reageren, zodat jij zo snel mogelijk bij de leukste buurtfeestjes, bruiloften of andere evenementen komt te staan. Klik hier voor handige tips om jouw FoodTruck pagina te laten uitblinken.

    FOODTRUCKBOOKING
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 105 van 338
Volgende »