Menu

VRAAG NAAR FOODTRUCKS NEEMT WEER TOE

Geplaatst op 20-05-2020 door Redactie

De start die niemand had verwacht: het coronavirus. Het nieuwe zomerseizoen had niet slechter kunnen beginnen en het blijft onduidelijk hoe het zich allemaal ontwikkelt. Maar na een flinke dip ziet Foodtruckbooking weer lichtpuntjes ontstaan. En deze delen we graag met je, ter inspiratie en stimulans.

 • VRAAG NAAR FOODTRUCK STIJGT SNEL

  In maart – direct na de eerste maatregelen - was een zware dip merkbaar. Bezoekersaantallen op FoodtruckBooking in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Amerika, liepen terug tot zo’n 30% van de normale aantallen. Op dit moment lijkt het alsof we beginnen te wennen aan de nieuwe situatie. Er wordt creatief nagedacht over de andere, nieuwe mogelijkheden en kansen door de versoepeling van de maatregelen.
  Nu, halverwege mei ziet FoodtruckBooking de bezoekersaantallen weer klimmen naar 90% van de oude bezoekersaantallen. Dit is een belangrijke indicator van herstel en resulteert in nieuwe opdrachten en omzet aankomen.

  VRAAG NAAR FOODTRUCK STIJGT SNEL
 • CATERING IS POPULAIR

  Gedurende het gehele jaar - zomer en winter - vullen de foodtrucks op FoodtruckBooking veel opdrachten in. Varierent van bruiloft, bedrijfsfeest, kerstborrel tot catering. In het zomerseizoen volgt dan altijd een flinke boost door evenementen en festivals. Deze festivals worden uitgezet via onze pagina ‘Algemene aanvragen’. Alle grote evenementen liggen echter compleet stil voor 2020.Gelukkig zijn er wel mensen die iets verder kijken en we zien nu al wat opdrachten binnen komen voor 2021. Er worden nu al evenementen gepland voor de 2021. Een lichtpuntje!

  Wat we daarnaast zien is een flinke vlucht in Cateringaanvragen. In de maanden april en mei zijn er al 350 cateringaanvragen uitgezet bij foodtrucks op FoodtruckBooking. Aangezien dit veelal specifieke aanvragen zijn, worden deze bijna allemaal uitgezet met een ‘directe booking’ via de button op je profiel pagina.

  CATERING IS POPULAIR
 • EXTRA MARKETINGBUDGET BESCHIKBAAR

  Het zijn lichtpuntjes in een situatie waarin we samen zitten. Een situatie die we zelf niet hebben gecreëerd of kunnen oplossen, maar die wel vraagt om creativiteit en ondernemerschap! Iets waar foodtruck-ondernemers voldoende van hebben. Pas je aan, kijk naar de mogelijkheden en ontwikkel nieuwe werkwijzen, nieuwe gerechten.
  FoodtruckBooking gaat extra investeren om nog meer opdrachten voor jullie te genereren.Dus tijd om te checken of jouw profielpagina op FoodtruckBooking nog up-to-date is met foto’s, gerechten en teksten. Juist in deze tijd is een onderscheidende presentatie van je foodtruck van groot belang. Zo spring je er tussen uit!

  LEES HIER DE TIPS>

 • KANSEN VOOR DE FOODTRUCKBRANCHE

  Juist deze tijd biedt mogelijkheden voor de gehele foodtruckbranche. Een relatief nieuwe tak in de catering-/horecabranche. Misschien is deze situatie wel hét moment om als collectief een verdere professionalisering door te voeren. Waar de foodtruckbranche zelf - als collectief - het voortouw neemt. Denk hierbij aan meer verkooppunten op straat, sterker inzetten op catering op bedrijventerreinen enz., enz.

  FoodtruckBooking heeft de contacten en is bereid hierin te investeren om gezamenlijk deze mooie bedrijfstak te laten groeien. Wij geloven er alleen in wanneer die als collectief wordt aangepakt. We zijn dus erg benieuwd naar jouw mening, ideeën voor verbetering of verandering en kansen! Wil jij een bijdrage leveren? Stuur dan een mail naarinfo@foodtruckBooking.com

  DEEL HIER JE IDEEEN

  KANSEN VOOR DE FOODTRUCKBRANCHE
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 2 van 192
Volgende »