Menu

Wat kost de catering van een ​​bruiloft met 100 personen?

Geplaatst op 12-02-2020 door Redactie

De gemiddelde kosten om een ​​receptie te verzorgen voor je bruiloft variëren uiteraard, afhankelijk van het type catering en natuurlijk de keuken en luxe waar je voor kiest. Om een vast budget te bepalen is het belangrijk om het aantal gasten op tijd in kaart te hebben. 100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000. We hebben hieronder een opsplitsing gemaakt van de onderdelen die je uitgeeft.

 • Sfeer en Service op jouw bruiloft

  Wat verwacht je van de service en de stijl op je bruiloft? Jouw voorkeur maakt natuurlijk het verschil voor je portemonnee. Ga je voor glitter en glamour, een heuse festivalsetting, de ibiza bohemian stijl, of toch iets meer lowprofile en lowbudget? Alles kan en heeft zo z’n prijskaartje.

 • Fingerfood of uitgebreid buffet?

  De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.

  De keuze voor een foodtruck of meerdere foodtrucks zullen de kosten aanzienlijk verlagen t.o.v. traditionele catering waarbij meer personeel nodig is en de kosten hoger zijn per persoon. En het voordeel is dat de hele familie en al je vrienden gezellig aan kunnen schuiven en mee kunnen eten. Steeds vaker zie je dat men kiest voor een festivalbruiloft in de zomer, je hebt gelijk een fijne sfeer te pakken.

  Benieuwd wat de kosten zijn voor een foodtruck op je bruiloft?
  Doe een aanvraag via onderstaande button, je ontvang binnnen 1 werkdag antwoord.

  AANVRAAG KOSTEN FOODTRUCK OP BRUILOFT • BYOB of toch een cateraar voor de drankjes?

  Als je echt wilt besparen op de kosten, kun je kiezen voor een BYOB, maar in Nederland is dat niet zo gebruikelijk. Je moet dan alsnog een locatie huren (€ 200 - € 500) en waarschijnlijk barpersoneel inhuren.

  Als je voor catering kiest, dan zullen de verwachte kosten rond de € 1.200 en € 1.500 liggen voor bier- en wijn. Of koop het af voor een vast bedrag, een totaalbedrag zal rond de € 2.000 liggen, dan heb je gelijk zekerheid en een betere gemoedsrust.

 • Waar je niet aan denkt

  Er is een breed scala aan stijlen om uit te kiezen voor het huren van het glaswerk, tafels tot aan bestek. Gemiddeld kun je verwachten dat er ongeveer € 1.000 tot € 1.300 nodig is voor het huren van de volledige bubs aan spullen die je nodig hebt op jouw bruiloft.

 • Interesse in een foodtruck op je bruiloft?

  Zie jij een festivalbruiloft met één of meerdere foodtrucks wel zitten?

  Foodtruckbooking heeft het grootste aanbod van foodtrucks in Europa, bekijk de mogelijkheden voor het huren van een foodtruck voor jouw bruiloft:


  FOODTRUCK HUREN VOOR BRUILOFT  ALLE FOODTRUCKS BEKIJKEN

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 3 van 180
Volgende »