Menu

Hoe houdt je controle over je financiën als foodtruckondernemer?

Geplaatst op 26-02-2020 door Redactie

Foodtrucks zijn in razend tempo de grootste cateringtrend van afgelopen jaren geworden, dat zorgt gelijk voor extra uitdaging voor deze ondernemers. Ondanks deze uitdagingen, kunnen foodtrucks met de juiste aanpak, een goed marge opleveren.

Foodtruckeigenaren blinken meestal uit op het gebied van koken, menu-creativiteit en interactie met klanten. Velen hebben vaak wat meer moeite om grip te krijgen op de zakelijke kant van de foodtruckbusiness. Helaas heeft het gebrek aan kennis op dit vlak geleid tot de ondergang van enkele geweldige foodtruckconcepten. Het kan helaas snel gaan als de financiën niet op orde zijn of komen.

  • Hoe houdt je controle over je financiën als foodtruckondernemer?
  • Verkoop en financiën

    • Menu topper
      Het feit dat het ene menu duurder is dan een ander menu, betekent niet dat dat een hogere winst oplevert. Onderzoek welk menu het hoogste scoort en dus de meeste omzet oplevert. Met dit in je achterhoofd kun je aansturen op verkoop van dat memu en dus zorgen voor een hogere omzet.
    • Combo-deals
      Met een combomaaltijd kunnen klanten meer waar voor hun geld krijgen, binnen hun budget blijven en kun je tevens het bestelproces vereenvoudigen. Zo krijg je een meer consistente omzet en kun je met deze service tevreden en terugkerende klanten verwachten.
    • Zorg ook goed voor je boekhouding
      Boekhouding is een belangrijk onderdeel voor elk (mobiel) bedrijf. Hoewel het meestal niet bovenaan de To Do lijst staat, is boekhouding de kern van het succes van een foodtruckonderneming. Het is daarom essentieel om dagelijkse of wekelijkse je boekhouding netjes bij te houden. Wellicht met de nodige tegenzin, maar veel foodtruckondernemers doen hun boekhouding zelf. Zorg er altijd wel voor dat je een bekwame boekhouder hebt die je jaarrekening kan opmaken of na kan kijken. Een goede boekhouder of accountant haalt er tenslotte vaak nog extra voordeel, zodat je minder belasting hoeft te betalen. Deze professionals hebben de vaardigheden om het werk snel en efficiënt te doen en zullen kleine fouten direct vinden en passende suggesties voorleggen.

    Verkoop en financiën
  • Verzeker je voor tegenvallers

    Reken jezelf nooit rijk, zorg voor een buffer als zaken tegenvallen. Je oven kan kapot gaan en waarschijnlijk zul je de eerste maanden niet direct winst maken. Bekijk welke verzekeringen je nodig hebt en hoeveel dat gaat kosten.

    Foodtruckbooking.com heeft samen met een toonaangevende verzekeraar een op maat gemaakte Foodtruckverzekering ontwikkeld.

    VERZEKERING


    Heb jij een abonnement bij Foodtruckbooking?
    Dan profiteer je van collectiviteitskorting op je verzekeringspremie.

    FOODTRUCK AANMELDEN

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 159 van 338
Volgende »