Menu

Foodtruck Insight: De bus van Zus

Geplaatst op 06-05-2016 door Redactie

Anne Slippens is de ondernemer achter de 'Bus van Zus'.
Al sinds 2013 bestiert - en bestuurt - zij haar klassieke VW-bus met volgens haar zeggen: 'een uniek concept!' Zelfstandig ondernemer zijn wilde ze van jongs af aan en na haar opleiding (hotelmanagement) wilde ze én zelfstandig ondernemer zijn én dat moest binnen de horeca zijn. Zo werd de 'Bus van Zus' geboren.

  • Op de eerste vraag: 'Wie is zus eigenlijk?', bleef ze het antwoord schuldig: "Niemand specifiek, het wordt wel vaker gevraagd maar ik vond het een naam die gewoon lekker klinkt!" Waar we wel achter kwamen is wat haar drijft en met hoeveel plezier zij dit werk doet, naast haar gezin, haar workshops en andere creatieve bezigheden.

    Die creativiteit wordt ook gevraagd in haar werkzaamheden met de 'Bus van Zus'. Haar opdrachtgevers vragen vaak om met voorstellen te komen om van hun feest, ook culinair een feestje te maken. De enige beperking is dat zij het in haar bus moet kunnen bereiden en uitserveren. Als wij vragen naar het unieke van haar concept: "Dat zit vooral in de breedte van wat ik kan aanbieden. Breed in die zin dat ik me niet beperk tot één of twee gerechten standaard, zoals of pasta of pizza, maar dat ik alles van hotdog en soep tot volledige picknicks en aangeklede borrels gevarieerd kan aanbieden. Wat ik aanbied is afgestemd op de vraag van de klant en de inhoud van feest." Met dit concept bedient zij hoofdzakelijk zakelijke klanten en particulieren die iets te vieren hebben. Openingen, personeelsfeesten of kinderverjaardagen, bruiloften en partijen. Festivals zijn niet zo haar ding.


    "Ik heb de foodtruckers-wereld leren kennen als een best leuke gemeenschap waar passies en ideeën spontaan worden uitgewisseld."

    Foodtruck Insight: De bus van Zus

  • Haar inspiratie voor gerechten, snacks en hapjes vindt zij vooral in kookboeken, magazines maar ook op Pinterest en Instagram. Social media spelen daarin een belangrijke rol evenals de marketing voor haar Bus van Zus, die zij vooral promoot via haar eigen Facebookpagina www.facebook.com/Busvanzus/. Daar bericht zij over haar activiteiten én... haar voorliefde voor oude VW-busjes. Voor wat zij bereidt geldt vooral 'puur': "Bewust koken: eenvoudig, goed van smaak en zoveel mogelijk eerlijk voedsel."

    Foodtruck Insight: De bus van Zus
  • Naar de alsmaar uitdijende markt van foodtrucks en de toekomst kijkt Anne met een positieve blik: "Los van de discussies die op FaceBook plaatsvinden over de grote merken die vooral naamsbekendheid zoeken met hun 'foodtrucks' en die door velen worden gezien als bedreiging, vormen de echte foodtruckers onderling best een leuke gemeenschap. Je doet aardige contacten op en er vindt een spontane uitwisseling van ideeën plaats."

    Over het sterk groeiend aantal foodtrucks en de daarmee samenhangende concurrentie: "Echte concurrentie ervaar ik niet zo, ook omdat ik niet zo op festivals te vinden ben. Over het algemeen zijn het mensen die toch vanuit een passie voor het koken met een foodtruck begonnen zijn. En vooralsnog zie ik een nog steeds groeiender vraag naar de Bus van Zus."

    Voor Anne is FoodtruckBooking.com een mooie aanvulling voor haar marketingactiviteiten. "Ik weet dat marketing belangrijk is en heb daar ook wel ideeën voor maar die komen vaak op een tweede plan omdat mijn hoofdtaak toch primair ligt bij het verzorgen van feesten en partijen. En ja, internetmarketing en social media spelen daarin een belangrijke rol."

    Foodtruck Insight: De bus van Zus
  • De Bus van Zus is overigens een schitterend verbouwde VW T2, die op feesten en partijen een fraaie decoratieve invulling geeft en ook beschikbaar is voor fotoshoots en dergelijke. Voor Anne werkt die afwisseling in haar activiteiten inspirerend. Druk wel maar niet zonder succes. En zo maakten we kennis met een gepassioneerde en creatieve zakenvrouw.

    Wil je meer weten of de Bus van Zus: bezoek haar website http://www.busvanzus.nl of Anne's Facebookpagina www.Facebook.com/busvanzus

    Foodtruck Insight: De bus van Zus
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 327 van 338
Volgende »