Menu

Vandaag is wereldvoedseldag!

Geplaatst op 16-10-2019 door Redactie

Sinds 1979 is 16 oktober uitgeroepen tot wereldvoedseldag (World Food Day) door de Verenigde Naties. Een dag waar internationaal aandacht wordt gevraagd voor voedselzekerheid en honger in de wereld.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties organiseert activiteiten en conferenties rond de wereldvoedseldag, waaraan ongeveer 150 landen meedoen. Ook andere (milieu-)organisaties schenken aandacht aan een gelijkere verdeling van voedsel over de wereld, bijvoorbeeld door een wereldmaaltijd te serveren.

 • Bewust aan tafel

  Het scheepvaartmuseum in Amsterdam gaat vanavond met 500 gasten aan tafel. Tijdens het diner wordt er aan tafel naar oplossingen gezocht om #zerohunger te bereiken. Zes bekende chefs, onder wie Samuel Levie, Yvette van Boven en Joris Bijdendijk serveren bijzondere gerechten en laten daarmee zien hoe onze dagelijkse voedselkeuze bijdraagt aan voedselzekerheid voor iedereen | wereldvoedseldag.com.

  Bewust aan tafel
 • The Hunger Project Nederland

  The Hunger Project Nederland is een non-profit organisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van chronische honger wereldwijd. In Afrika, Zuid-Azië en Latijns -Amerika ondersteunen ze mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger. In Nederland bewegen ze mensen om zelf in actie te komen.

 • Hoe kan jij als foodtruckeigenaar of foodaddict een steentje bijdragen?

  Lees deze 5 tips om met jouw foodtruckonderneming of eetgedrag bij te dragen aan #ZeroHunger.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 71 van 229
Volgende »