Menu

Wat je nog niet wist over de foodtruck

Geplaatst op 01-06-2018 door Redactie

Foodtruck: een groot voertuig uitgerust met gereedschap om te koken en voedsel te verkopen. Sommigen, zoals ijscowagens, verkopen voorverpakt voedsel, terwijl andere foodtrucks alles helemaal zelf maken. Foodtrucks zijn hot! Met de aankomende foodtruckfestivals in het vooruitzicht ben jij pas echt voorbereid met deze leuke en interessante foodtruck-feitjes. Hoeveel ken jij er al?

  • #1 Foodtruck van toen

    In 1872 is de foodtruck van ‘nu’ geboren. Maar rond 1690 gebruikte men het concept van de foodtruck ook al in de vorm van push carts. Deze kleine, grappige wagentjes werden gebruikt om kant-en-klaar voedsel op te verkopen, zoals huisgemaakte belegde boterhammen. De geschiedenis van de foodtruck is rijk!

     #1 Foodtruck van toen
  • #2 Kogi BBQ

    Als foodtruck-lover en/of eigenaar klinkt ‘Kogi BBQ’ je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren! Mark Manguera, een Filipijns-Amerikaanse man aangetrouwd in een Koreaanse familie, werd geïnspireerd door het Mexicaanse en Koreaanse voedsel en besloot beide te verkopen in een foodtruck, genaamd Kogi BBQ. Door slim gebruik van social media en gratis monsters van zijn maaltijden, heeft hij meerdere awards gewonnen en zo de foodtruck-business van vandaag de dag in gang gezet.

  • #3 Populariteit

    Dat foodtrucks populair zijn, weten wij maar al te goed. Maar wist je ook dat Foodtrucks dagelijks wereldwijd 2,5 miljoen mensen van een maaltijd voorzien? Amerika, Canada, Dubai en Saudi Arabië hebben het grootste volume aan foodtrucks. In Amerika zijn vooral Californië, New York, Texas, Florida en Oregon populaire foodtruck-plaatsen. De millennials, ook wel generatie Y genoemd en geboren tussen 1985-2000, zijn de grootste groep foodtruck consumenten.

    #3 Populariteit
  • #4 Geld rolt

    De populariteit van de foodtruck wordt bewezen door de jaarlijks groeiende omzet, een groei die voorlopig nog wel even door zal blijven gaan. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau IBISWorld, blijkt dat foodtrucks meer dan $800 miljoen aan omzet hebben gegenereerd in 2016 alleen. Dit zal blijven stijgen tot minstens 2020, waar naar schattig boven de miljard dollar wereldwijd verdient zal worden door foodtrucks.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 250 van 337
Volgende »