Menu

Eten Fotograferen: 8 Tips!

Geplaatst op 03-08-2022 door Redactie

Als je een willekeurige boekhandel bezoekt en naar de afdeling kookboeken of voedseltijdschriften gaat, zal je overweldigd worden door de verscheidenheid aan boeken gevuld met prachtige foto's van de overbeschreven voedingsmiddelen. Vaak zijn de foto's de echte sterren van het boek, met de recepten of intra-verhalen die een secundaire rol spelen. Ben je eigenaar van een FoodTruck en zou je willen dat je mooie foto's had van jouw eten? Ben je enthousiast over FoodTrucks en wil je betere foto's van het heerlijke eten dat je geproefd hebt in deze rijdende bistro's? Als het antwoord op deze vragen een volmondig ja is, dan is het artikel van vandaag iets voor jou!

  • Eten Fotograferen: 8 Tips!
  • TIPS VOOR HET FOTOGRAFEREN VAN ETEN

    • Belichting

    De eerste van onze tips voor voedselfoto's is om voedsel te fotograferen zoals je elk ander stilleven zou fotograferen, door het zo goed mogelijk te belichten. Veel van de slechte voorbeelden van voedselfotografie die we tijdens het onderzoek van dit artikel zijn tegengekomen, hadden drastisch verbeterd kunnen worden met een goede belichting. Een van de beste plaatsen om voedsel te fotograferen is naast een raam waar veel natuurlijk licht is, misschien aangevuld met een flitser vanaf het plafond of de muur. Het daglicht zorgt er dan weer voor dat het voedsel er veel natuurlijker uitziet.

    • Negeer de context niet

    Let niet alleen op de plaatsing van het voedsel als zodanig, maar ook op de plek waar je het neerzet, inclusief het bord of de schaal eromheen.

    • Wees snel

    Voedsel blijft er niet lang smakelijk uitzien, dus als fotograaf moet je goed voorbereid zijn en snel kunnen fotograferen. Anders loop je het risico dat voedsel op je smelt, in elkaar zakt, verwelkt of van kleur verandert. Dit betekent dat je goed voorbereid moet zijn en moet weten wat je wilt bereiken voordat het eten arriveert.

    • Stijl

    De manier waarop het eten op het bord wordt gelegd, is net zo belangrijk als de foto zelf. Besteed aandacht aan de balans tussen het eten. Dit om vat kleur, vormen, enz. Zorg voor een weg naar de foto, gebruik hoofdlijnen en de regel van derden om het oog van de kijker naar het bord te leiden. Een van de beste manieren om het te leren is een paar kookboeken te pakken te krijgen om te zien hoe de profs het doen.

    • Poetsen

    Je kunt een beetje plantaardige olie gebruiken om het eten te poetsen. Het zal het gevoel geven dat het nog verser is.

    • Fotografeer vanaf bordhoogte

    Een fout die veel voedselfotografen maken is om foto's van boven naar beneden te nemen. Hoewel dit in sommige omstandigheden kan werken, is het in de meeste gevallen beter om de camera op bordhoogte te plaatsen. Je foto zal zelfs beter zijn van onderaf, ter hoogte van het bord, of iets erboven.

    • Macro

    Focus op een paradigmatisch deel van de plaat. Dit kan een effectieve manier zijn om verschillende elementen van het gerecht te belichten.

    • Voeg stoom toe

    Als er stoom van je eten afkomt, kun je een "vers gekookt" gevoel geven dat een groot publiek aanspreekt. Dit kan natuurlijk moeilijk te realiseren zijn. Foodstylisten raden aan om stoom toe te voegen met verschillende kunstmatige strategieën. Deze technieken zijn bijvoorbeeld het verwarmen van in water gedrenkte wattenbolletjes in de magnetron en deze achter het voedsel plaatsen.

    En, voila!

    ...je hebt een instagrammable gerecht.

    TIPS VOOR HET FOTOGRAFEREN VAN ETEN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 63 van 339
Volgende »