Menu

Upcycling: Een FoodTruck trend met potentie

Geplaatst op 02-11-2021 door Redactie

Ter gelegenheid van de start van de Glasgow Climate Conference gaan we het in deze blog hebben over upcycled food! Volgens Forbes is upcycled food “The Coolest Trend You’ve Probably Never Heard Of”. Zeker voor fijnproevers.

  • WAAR KOMT DE TREND VANDAAN?

    Volgens gegevens van Spoonshot, een data-analysebedrijf, is de belangstelling voor upcycling in de zakelijke media het afgelopen jaar met 128% toegenomen - afvalpreventie biedt immers economische voordelen. Upcycling kan interessant zijn voor grote bedrijven zoals supermarkt- of restaurantketens. Uiteindelijk, hoe meer voedsel je "upcycled", hoe groter het economische voordeel; maar ook FoodTrucks kunnen goed mee in de trend. 6% van alle wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door voedselverlies en -verspilling, en bewuste producten kunnen veel goeds doen.

    WAAR KOMT DE TREND VANDAAN?
  • UPCYCLING?

    Maar wat is upcycling dan precies? Recycling, waarbij een stof wordt teruggewonnen zodat deze weer zijn oorspronkelijke doel kan vervullen. Met "upcycling" worden materialen omgezet in nieuwe materialen die uitgebreide toepassingen bieden. In relatie tot voedsel is het upcyclen van voedsel geen vervorming van overgebleven voedsel. De praktijk is om delen van het voedsel die als bijproduct worden geproduceerd te gebruiken om echt goede, smakelijke maaltijden te bereiden! Als voorbeeld: Cashewnoten hebben een schil die normaal niet door de leverancier op de markt wordt gebracht. Je kunt er heerlijke maaltijden mee maken die ook nog eens heel gezond zijn! Of om de blaadjes van een bosje wortel in soep te gebruiken. Onze grootmoeders hebben het misschien al gedaan, maar nu is het upcycling. Het kan worden gelijkgesteld met recycling.

  • DOE MEE!

    Upcycling is heel duurzaam, maar je moet het ook goed kunnen marketen. Waar denk je aan Een afvalpesto is bijvoorbeeld beroemd omdat je met veel dingen een spread kunt maken. Maar er is nog ruimte voor verbetering! Als je originele ideeën voor upcycling hebt, stuur ze dan naar ons op info@foodtruckbooking.nl - we plaatsen ze graag op onze sociale mediakanalen!

    DOE MEE!
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 92 van 338
Volgende »