Menu

Hoe maak je jouw FoodTruck klaar voor de Winter?

Geplaatst op 02-12-2022 door Redactie

Het begin van de winter kondigt de seizoensgebonden problemen aan die worden veroorzaakt door het kille weer. Aangezien er minder mensen buiten zijn en klanten minder geneigd zijn om buiten in de kou op hun maaltijd te wachten, levert de winter problemen op voor FoodTrucks. Veel trucks besluiten dan ook om tijdens het seizoen te stoppen. Je FoodTruck heeft echter nog steeds het potentieel om winstgevend te zijn als het weer verslechterd. Of je de deuren sluit of dat je doorgaat tijdens het laagseizoen is geheel aan jou en je bedrijf. In deze blog geven we enkele tips om je FoodTruck voor te bereiden op het koude seizoen!

  • MAAK JE FOODTRUCK WINTERKLAAR

    Niet alleen je consumenten worden getroffen door de kou en de lagere temperaturen. Zorg ervoor dat jouw Truck is uitgerust met alles wat nodig is om de strenge winter te overleven. Hoewel bandenprofiel het hele jaar door nodig is, wordt het in de winter nog belangrijker. Met de juiste profieldiepte kun je veel veiliger rijden op ijzige, gladde en regenachtige wegen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de paden en wegen die naar jouw Truck leiden sneeuwvrij zijn en veilig zijn voor klanten. Voor de wintermaanden kan het ook een goed idee zijn om kachels in in je wagen installeren om jouw personeel warm en gezellig te houden. Door jouw FoodTuck op een eenvoudige manier winterklaar te maken, kun je de hele winter doorwerken. De ideale timing hiervoor is voordat de temperaturen te ver dalen.

    MAAK JE FOODTRUCK WINTERKLAAR
  • PARKEER BIJ EVENEMENTEN

    Nadat je je Food Truck winterklaar hebt gemaakt, kun je gaan nadenken over hoe je meer klanten naar je Truck kunt trekken tijdens dit seizoen. Als eerste tip zou je je kunnen opstellen bij winterevenementen. Sommige mensen wagen zich buiten tijdens de kou, dus je moet verstandig parkeren om ze aan te trekken. Outdoor evenementen waarbij mensen buiten in de kou staan, zoals kerstmarkten of boomverlichtingsrituelen, trekken bezoekers. Je bevindt zich in een uitstekende positie om in de winter inkomsten te genereren als je zich inschrijft als voedselverkoper voor die evenementen.

    PARKEER BIJ EVENEMENTEN
  • BIED EEN BEZORGSERVICE AAN

    In het conventionele FoodTruck business concept, parkeer je je voertuig en wacht je op een stormloop van consumenten. Overweeg dat model om te draaien, want koud weer zorgt ervoor dat mensen binnen willen blijven waar het warm is. Ga naar je klanten in plaats van ze te dwingen naar jou te komen. Je zou een nieuwe werknemer kunnen aannemen die het eten bezorgt, of als je meerdere werknemers hebt, zou een van je huidige werknemer deze verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen. Daarnaast kun je gebruikmaken van bekende bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd of UberEats. Klanten kunnen bij deze diensten eten bestellen, zodat je het niet zelf hoeft af te handelen

  • OMARM HET WINTERSEIZOEN

    Gebruik de kou en sneeuw als onderdeel van je winter FoodTruck marketing strategie in plaats van er tegen te vechten. Drukte wordt aangetrokken door een wintermenu of een paar aanpassingen aan je standaardmenu. Denk aan het serveren van soep of koffiedrankjes om klanten warm te houden. Bekijk deze blog voor meer ideeën van items om toe te voegen aan je menu. Bovendien kun je dekens, sjaals en handschoenen uitdelen aan de wachtende klanten of de klanten die bij je Food Truck eten. Als unieke winteractie kun je je logo op deze goederen drukken.

    OMARM HET WINTERSEIZOEN
« Vorige
Bericht 52 van 339
Volgende »