Menu

Hoe om te gaan met boze klanten: 3 tips!

Geplaatst op 28-12-2022 door Redactie

Elke FoodTruck eigenaar hanteert een andere management stijl en klantenservice aanpak. Omdat bepaalde situaties een andere aanpak vereisen dan andere, pleiten we er niet voor dat alle FoodTruck eigenaren op dezelfde manier omgaan met ontevreden klanten. Hoe dan ook, het volgende zijn drie technieken die eigenaars van FoodTrucks kunnen gebruiken om met boze klanten om te gaan.

  • VAT HET NIET PERSOONLIJK OP

    Er zal nooit een einde komen aan onbeschofte klanten, en je kunt er niet veel aan doen. Natuurlijk kan je je werknemers trainen in het correct opnemen van bestellingen en ervoor zorgen dat het eten aan jouw normen voldoet (en fouten tot een minimum beperken), maar sommige mensen zijn gewoon onaangenaam of snel geïrriteerd. Niet te vergeten dat iedereen wel eens een slechte dag heeft, en sommige mensen kiezen ervoor om hun slechte dagen op andere mensen af te reageren. Wat de onvriendelijke klant ook zegt, bedenk dat het meestal niet persoonlijk is. Deze persoon zoekt iemand om zijn emoties op af te reageren omdat hij boos is op iemand anders (of, nogmaals, gemakkelijk geprovoceerd wordt).

    VAT HET NIET PERSOONLIJK OP
  • DE KLANT IS KONING

    Een respectloos individu dat niet redelijk is of schreeuwt is een uitdaging om naar te luisteren. Aan de andere kant kan de onaangename persoon gewoon een slechte recensie achterlaten en nooit meer bij je eten, terwijl je alles dreigt te verliezen - ook klanten. Daarom verwijzen we terug naar een oud gezegde: "klant is koning". Hoe oneerlijk het ook lijkt in bepaalde situaties, de klant is altijd koning. Daarom is het cruciaal om aandacht te besteden aan de consument in de kwestie en zich in te spannen om een oplossing te bieden. Dit kan voorkomen dat de situatie verergert, dat de klant een negatieve recensie achterlaat, dat het probleem wordt opgelost en dat de klant gelukkiger wordt. Een oplossing houdt niet altijd in dat je de klant een gratis maaltijd geeft, maar kan ook inhouden dat je de situatie de-escaleert, het perspectief van de klant begrijpt zodat je een oplossing kunt vinden, ervoor zorgt dat het probleem zich niet meer voordoet en de klant uitleg geeft.

    DE KLANT IS KONING
  • GA DOOR

    Onze laatste tip voor vandaag is: ga door. Dit is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral als een klant je ervan beschuldigt persoonlijk beledigd te zijn, je vertelt dat hij jouw maaltijd niet lekker vindt, schreeuwt, weigert naar rede te luisteren, enz. Jekunt echter niet toestaan dat de ene negatieve gebeurtenis de andere uitlokt. Je verliest je focus op iets dat in het verleden gebeurde en voorbij is als je aan de vervelende klant blijft denken. Je wilt ervoor zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet en dat de fout wordt hersteld, maar zodra het is opgelost, je met de werknemers hebt gesproken en er een nieuwe strategie is ingevoerd, moet je verdergaan. Laat één slechte ervaring je dag, de sfeer in je FoodTruck of toekomstige maaltijden niet bederven omdat jij en je medewerkers gefixeerd zijn op de overtredende klant.

    GA DOOR
« Vorige
Bericht 51 van 340
Volgende »