Menu

FoodTruck voedselveiligheid voor grote evenementen

Geplaatst op 17-07-2022 door Redactie

FoodTrucks kunnen een groter risico vormen voor voedselveiligheid dan gewone restaurants. Niet omdat ze vuiler zijn dan de restaurants of omdat ze niet aan dezelfde veiligheidsnormen worden gehouden, maar eerder omdat hoe meer het voedsel wordt gehanteerd of vervoerd, hoe groter het risico op bacteriële besmetting. FoodTruckeigenaars moeten hun personeel goed in de gaten houden om ervoor te zorgen dat de procedures voor het omgaan met voedsel te allen tijde worden gevolgd om te voorkomen dat consumenten een door voedsel overgedragen ziekte oplopen. In deze blog bieden we een aantal richtlijnen die elke FoodTruck kan gebruiken om haar klanten te beschermen en de voedselveiligheid tijdens grote bijeenkomsten te handhaven.

  • PROCEDURES VOOR VOEDSELVEILIGHEID

    Bij grotere Food Truck-evenementen wordt het meeste voedsel ofwel van tevoren op een centrale locatie bereid en vervolgens naar het evenement vervoerd, of, als er een beschikbaar is, ter plaatse bereid. In beide gevallen moet al het voedsel op de voorgestelde temperaturen worden gekookt om het op een veilige temperatuur te houden

    PROCEDURES VOOR VOEDSELVEILIGHEID
    • IJs:IJs dat wordt gebruikt om voedsel of drankflessen te koelen, moet altijd gescheiden worden gehouden van ijs dat wordt gebruikt om drankjes te maken. Display-ijs kan bacteriën en andere verontreinigende stoffen opnemen van de voorwerpen waarmee het in aanraking komt, waardoor drankijs en de drank van de klant besmet kunnen raken.
    • Geïsoleerde voedseldragers: Afhankelijk van de grootte en duur van een FoodTruck evenement, is de kans groot dat jejouw FoodTruckopnieuw moet laden met producten om te bereiden en te verkopen. Zowel warme als koude voedingsmiddelen moeten op de juiste temperatuur worden gehouden wanneer ze naar het evenement worden vervoerd. De enige manier voor FoodTrucks om ervoor te zorgen dat warm voedsel warm wordt gehouden en koud voedsel koud tijdens het transport is door gebruik te maken van geïsoleerde voedseldragers.
    • Temperatuur & Tijd:In het geval van potentieel gevaarlijk voedsel geldt nog steeds de richtlijn van twee uur. Voor een goede voedselveiligheid moeten alle warme levensmiddelen boven de 60°Cworden gehouden en alle koude levensmiddelen onder de 7°C. Voedsel moet worden weggegooid als het langer dan twee uur buiten dit bereik is.
    • Voedsel opwarmen:Zorg ervoor dat alle voedingsmiddelen die elders zijn bereid en vervolgens zijn gekoeld voor vervoer, voldoende worden opgewarmd om de voedselveiligheid te garanderen. Volgens de FDA-voedselcode moet voedsel dat opnieuw moet worden opgewarmd een interne temperatuur van 75°Cgedurende 15 seconden bereiken om veilig te worden geacht.
    • Dek het eten af: Wind, insecten en ander ongedierte zijn potentiële problemen bij deze openluchtevenementen. De beste verdediging tegen deze risico's is om al het voedsel dat wordt tentoongesteld af te dekken, al het afval in een vuilnisbak met deksel te doen, windschermen te gebruiken op winderige dagen en de eettafels onder een tent op te zetten.

    FoodTruck voedselveiligheid voor grote evenementen
« Vorige
Bericht 65 van 339
Volgende »