Menu

Begin een FoodTruck Blog!

Geplaatst op 13-04-2022 door Redactie

De opkomst van de digitale wereld vereist dat we onszelf digitaliseren, als mens en als bedrijf.Je wilt de aandacht voor jouw FoodTruck en jouw onderneming levendig houden op je website en social media kanalen. Naast foto's kun je ook blogs posten over jouw FoodTruck business. Maar waar haal je telkens inspiratie vandaan voor nieuwe content? In deze blog geven we je enkele ideeën voor als je niet kunt bedenken waar je over moet schrijven.

  • LEG JOUW DAG VAST

    Laten we bij het begin beginnen: Maak het jezelf makkelijker door niet te diepzinnig na te denken, maar gewoon vast te leggen wat je doet. Helemaal als je net begint met bloggen, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Is mijn tekst lang genoeg? Is het interessant genoeg? Gaan mensen dit lezen? Onze tip volgt: begin met vastleggen en de rest komt vanzelf.

    Heb je zelf het idee dat je niks interessants te vertellen hebt? Je hebt het mis! Met jouw leven als FoodTrucker inspireer je namelijk anderen! Het schrijven van een blog over jouw daily business is bovendien een perfecte manier om meer van jezelf te laten zien en een band op te bouwen met je fans, volgers en gasten.

    Wat voor soort dag moet het zijn? Dat maakt helemaal niets uit! Je kan over alles van jouw dag schrijven. Hier zijn enkele voorbeelden:

    • The day before
      Laat zien welke voorbereidingen jij treft op de dag voordat je met je FoodTruck op locatie staat.
    • The day itself
      Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat: hoe ziet een dag eruit als je werkt in een FoodTruck?
    • The day after
      Geef je fans en volgers letterlijk een kijkje in de keuken als hij een volle dag gebruikt is. Hoe maak je alles weer spic en span?
    • Inspiration day
      Wat doe je als je naar een beurs gaat, op citytrip of naar een nieuwe leverancier? Hoe leg je dingen vast (bijv. met een camera of in een notitieboek), hoe bereid je je voor?
    • Business day
      Tja, ook de administratie en het onderhoud moeten gedaan worden. En hoewel jij er misschien niets aan vindt, is het wel leuk om te zien of om over te lezen.

    LEG JOUW DAG VAST
  • MAAK FOTOS

    Als je mensen een kijkje gunt in jouw dagelijks leven, mogen foto’s natuurlijk niet ontbreken. Laat ze de rode draad zijn voor jouw blog en plaats bij elke foto een onderschrift met toelichting. Foto's geven je verhaal nog meer kracht. Neem rustig de tijd om leuke foto's te schieten. In deze blog geven we enkele tips voor het fotograferen van jouw FoodTruck gerechten.

  • IDEEËN

    Naast bloggen over een dag in het leven van een FoodTrucker zijn er nog zoveel andere dingen waarover je kan bloggen. We geven hieronder enkele ideeën, maar weet dat niets te gek is voor FoodLovers!

    • Wat is er zo bijzonder aan de ingrediënten
      Het maakt niet uit of jehamburgers, pizza's, veganistisch voedsel of gegrilde steaks maakt. De consument wil weten wat hij eet en waar het eten vandaan komt. De bereiding van het voedsel, de manier van koken, de kwaliteit van het voedsel, de biologische landbouw (of misschien zijn de groenten afkomstig van maharishi-gewassen), of de zorg die wordt besteed aan het niet mengen van voedingsmiddelen om allergenen te voorkomen.
    • De beste reclame ben je zelf
      Je publiek wil meer weten over je FoodTruck, maar ook over jou. Hoewel het moeilijk te begrijpen is, zijn er om de een of andere reden een heleboel factoren die ons helpen om voor bepaalde opties te kiezen, vooral die welke rechtstreeks te maken hebben met onze identificatie. Vertel wie je bent, waarom je bent begonnen met een FoodTruck, wat voor evenementen je het leukst vindt om op te staan, etc.En deel gerust ook je gevoelens. Wat frustreert je, waar werd je blij van, maakte iets je onzeker of was je gewoon even doodop? Streef niet naar het perfecte plaatje, het is juist goed om je kwetsbaar op te stellen. Dat maakt jou en je verhaal écht!
    • Vergeet het personeel niet
      Naast jezelf zijn je werknemers ook het gezicht van jouw FoodTruck. Je zou ze in een blogpost allemaal kunnen voorstellen en laten vertellen waarom zij zo graag in jouw FoodTruck werken!
    • Evenementen
      Evenementen zijn de perfecte gelegenheid om een post over een dag in het leven van een FoodTruckeren prachtige fotos te maken. Je kan hier bijvoorbeeld schrijven over hoe de voorbereiding voor een evenement verschilt van een normale dag, hoe hectisch een evenement kan zijn, maar ook hoeveel energie jij als FoodTrucker uit een evenement haalt.

    IDEEËN
« Vorige
Bericht 74 van 339
Volgende »