Menu

Deze zomer foodtrucks in Rivierpark Nijmegen

Geplaatst op 29-03-2016 door Redactie

Foodtruck bezetten vanaf april het rivierpark in Lent. Vanaf dat moment mogen enkele foodtrucks een plekje innemen om voorbijgangers te voorzien van hun lekkernijen.

Er worden vier vergunningen afgeven voor foodtrucks. Het zijn vaak rollende keukens in kleurrijke bussen, caravans of zelfs op bakfietsen. Deze ondernemers beiden vaak bijzondere gerechten die weinig traditioneel zijn. Wethouder Tankir denkt dat deze mobiele keukens prima passen bij de sfeer die ontstaat op Veur Lent en de oevers van het eiland.

  • Er zijn drie locatie op de Lentse Warande, de hoge kade tussen de verlengde Waalbrug en de spoorbrug. De foodtrucks krijgen geen terrassen. Maar er zal waarschijnlijk creatief gebruik gemaakt worden van de kade die een mooi uitzicht biedt over het water. Zo nu en dan zal de gemeente Nijmegen daar ook optredens toestaan.

    Eén foodtruck kan op het eiland Veur Lent worden neergezet. Eén van de opties is nabij de kolk van Van Wijk waar roeivereniging De Waal een tijdelijke locatie willen plaatsen. Een aanvraag is ingediend. Aan de Oosterhoutsedijk zelf, in het hart van Veur Lent, liggen al twee drinkgelegenheden: De Zon en Waalzicht.

    Deze zomer foodtrucks in Rivierpark Nijmegen
  • De foodtrucks zijn toegestaan in de periode van 27 april tot 1 januari 2017. Aangezien het mobiele keukens betreft moeten de ondernemers hun wagen aan het einde van de dag weghalen. Tot 15 april kunnen kandidaten zich melden bij de gemeente.

    bron: www.deondernemer.nl, Rob Jaspers

    Deze zomer foodtrucks in Rivierpark Nijmegen
« Vorige
Bericht 334 van 339
Volgende »