Menu

Eten fotograferen: Expert-level

Geplaatst op 15-11-2020 door Redactie

Nu we toch niet veel naar buiten kunnen gaan en dingen kunnen ondernemen, hebben we misschien tijd om foto's van onze gerechten te uploaden. Deze foodpics zijn net als selfies: kleine details dragen bij aan een veel beter eindresultaat. Dat goede foto’s op je profiel bijdragen aan de populariteit van jouw foodtruck, weten we allemaal. We hebben een paar simpele tips op een rijtje gezet om de perfecte foto’s van jouw gerechten te maken en je foto’s naar een next level te tillen!
 

 

 • Concentreer op het eten

  Het doel van jouw foodtruckprofiel is om mensen van jouw eten te overtuigen. Het is daarom belangrijk om tijdens het fotograferen je altijd te concentreren op jouw gerechten. Een hele drukke achtergrond of een volle tafel kan aan de ene kant heel afleidend zijn, maar aan de andere kant kan het ook als goede “blikvanger” dienen. Het is belangrijk om je eigen boodschap in de foto’s naar voren te laten komen! En als je er dan toch voor kiest om jouw eten met een drukke achtergrond te fotograferen, speel dan met diepte en perspectief en zorg dat jouw eten altijd in beeld is! Op deze manier ligt de focus nog steeds op de gerechten.

  Concentreer op het eten
 • Kleurtinten

  Stem de kleuraccenten in je foto af op het gevoel van het gerecht. Een stuk vlees met rode tinten ziet er bijvoorbeeld beter uit dan lichtblauwe. Een zomers gerecht zoals een frisse salade wordt geassocieerd met felle kleuren, terwijl een herfstgerecht - zoals een smakelijke stoofpot - profiteert van foto's met gedurfde kleuren zoals rood en bruin. Daarnaast is het handig als alle foto’s op jouw profiel ongeveer dezelfde kleurtint hebben. Een goede tip is om voor elke foto ongeveer dezelfde filter te gebruiken!

 • Belichting

  Geef altijd de voorkeur aan diffuus licht. Diffuus licht is licht dat gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor schaduwen worden vermeden. Een lamp met een witte paraplu werkt goed om diffuus licht te creëren. Een andere truc is om de foto een beetje te overbelichten om het eten er frisser uit te laten zien.
  De mooiste foto's krijg je als je het licht van links of rechts achter laat komen. Zo krijg je wat achter- en zijlicht en dit is ideaal om de structuur van het eten te demonstreren.
  Als je niet over deze apparatuur beschikt, kun je natuurlijk gebruik maken van daglicht. Pas op dat je geen schaduwen krijgt. Gebruik indien nodig een reflecterend scherm. Wist je dat je het gemakkelijk zelf kunt doen met aluminiumfolie?

 • Beweging

  Je foto wordt spannender als er iets in gebeurt. Beweging zorgt ervoor dat de foto meer 3D lijkt te zijn en wordt de foto meer een beleving. Giet siroop over een stapel pannenkoeken of schenk wijn in een glas. De consistentie van een roomsoep kan op de foto veel beter overkomen door deze te roeren.

  Beweging
 • Hashtags

  Niet iedereen houdt van hashtags of gebruikt deze. Maar toch is het aan te raden om hashtags te gebruiken om je vindbaarheid op Facebook en Instagram te vergroten. Het wordt aanbevolen om altijd de meest algemene hashtags zoals #eten of #lekker te gebruiken en geleidelijk specifieker te worden. Zo kan je beginnen met #Foodtruck en vervolgens hashtags te gebruiken zoals #VeganFoodtruck of #veganfoodlovers. Je kan bijvoorbeeld ook een hashtag maken over een ​​specifiek ingrediënt van het gerecht. Meestal moeten 10-15 hashtags worden gebruikt.

 • Details

  Als je let op details is het mogelijk om jouw foto’s tot het volgende level te tillen! Houd bij het fotograferen van soep rekening met verse kruiden. Fruit of bloemen sieren een dessert en een mooie dressing of nootjes kunnen een salade sieren.
  Soms heb je alles voor je ogen en lukt de foto gelijk om een foto te schieten. Andere keren moet je misschien even nadenken hoe je details kunt gebruiken om de best mogelijke foto van een gerecht te krijgen. Hieronder een paar voorbeelden waar heel goed gelet is op details:

  Details
« Vorige
Bericht 137 van 349
Volgende »