Menu

Beginnen met een foodtruck

Geplaatst op 28-04-2020 door Redactie

Misschien heb je in deze periode van thuiswerken eens goed nagedacht over wat je echt leuk lijkt en speel je met de gedachte om een foodtruck te beginnen na deze corona uitbraak.
Als je gaat beginnen met een foodtruck moet je over veel zaken nadenken.
Aanschaf foodtruck, verzekeringen voor je foodtruck en de onderneming, personeel etc.
Wij hebben een aantal punten op een rij gezet.

  • Foodtruck vergunningen

    Afhankelijk van wat je van plan bent met je foodtruck heb je ook vergunningen nodig.
    De vergunningen kunnen verschillen per gemeente. Neem daarom contact op met je gemeente om na te vragen wat er op jouw specifieke situatie van toepassing is. Een aantal zaken waar je mee te maken kunt krijgen:
    Standplaatsvergunning voor verkoop op straat:
    Met een standplaatsvergunning kun je met je foodtruck eten bereiden en verkopen op een openbare weg.
    Hygiëne
    Afhankelijk van wat je verkoopt krijg je te maken met de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Indien je voedsel wil verkopen vanuit je foodtruck moet je rekening houden met de hygiënecode voor de horeca (HACCP).
    Evenementenvergunning
    Wil jij ook foodtruckfestivals organiseren?
    Dan moet je een evenementenvergunning aanvragen.

    Foodtruck vergunningen
  • Foodtruck kopen

    Natuurlijk moet je ook een foodtruck kopen. Er worden er meerdere aangeboden van op maat gemaakte foodtrucks van 150.000 euro tot tweedehands foodtruck van 15.000 euro. Bepaal in je financiële plan een budget en kijk vanuit daar welke opties er voor jou zijn.

    Foodtruck kopen
  • Foodtruck menu

    Als je je wilt onderscheiden van de ander foodtruck ondernemers moet je natuurlijk met iets anders komen. Dit is voor jou als aankomende foodtruck chef waarschijnlijk de leukste en lekkerste taak bij het beginnen van je foodtruck. Dus laat je fantasie zijn gang gaan en zet iets nieuws op de kaart !

    Foodtruck menu
  • Foodtruck businessplan

    Zodra het financiële gedeelte van uw bedrijf is geregeld moet je ook een plan gaan opstellen hoe je jouw bedrijf gaat voeren en in de markt gaat zetten.
    In dit foodtruck businessplan ga je jouw marktbenadering opschrijven je kansen en bedreigingen en in welke markt je je gaat begeven.
    Wij hebben de foodtruck markt al vele jaren in kaart gebracht klikhier voor de onderzoeken.

  • Foodtruck Verzekering

    Het is duidelijk dat je onderweg bent. Dat betekent dat je een foodtrucverzekering nodig hebt voor de dekking. Maar je hebt wellicht nog meer verzekeringen nodig laat je dus goed adviseren. Verzeker je foodtruck voor schade en pechhulp, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Wij doen graag een voorstel om je op weg te helpe. Klik hier voor een offerte voor een foodtruck verzekering.

  • Catering opdrachten voor Foodtrucks

    Catering opdrachten zijn natuurlijk de basis van je bedrijf. Zorg dus dat je geen kans mist om jouw foodtruck onder de aandacht te brengen bij potentiele opdrachtgevers. Wil jij ook de leukste cateringopdrachten voor jouw foodtruck zorg dat je je netwerk snel en degelijk opzet en vergroot.
    Met een account op Foodtruckbooking.com kun je snel en makkelijk de allerleukste foodtruck opdrachten scoren.
    Kijk hier hoe jij ook de leukste opdrachten voor je foodtruck binnen kan halen.

    Denk ook aan de volgende zaken:
    Bij evenementen is het gebruikelijk dat je een % van je omzet afstaat aan de organisatie. Bij grote festivals kan deze bijdrage zelfs oplopen tot 40-50%.
    Opdrachtgevers doen graag zaken met 1 partij. Sluit je aan bij eventorganisaties of online boekings platforms zoals foodtruckbooking.com om aan opdrachten te komen.
    Sta je op een evenement of festival? Informeer bij de organisatie of zij alle benodigde vergunningen en verzekeringen hebben geregeld of dat je deze (gedeeltelijk) zelf moet aanvragen. Vraag ook wat ze doen aan promotie om er zeker van te zijn dat er bezoekers komen.
    Kijk voor meer informatie ook op de site van de kvk.

    Catering opdrachten voor Foodtrucks
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 151 van 339
Volgende »