Menu

Hoe je als FoodTruck eigenaar een goede work-life balans kunt behouden

Geplaatst op 07-07-2021 door Redactie

We hoeven je niet te vertellen dat het leven van een FoodTruck eigenaar hard werken is. Het is geen normale 9 tot 5 baan en je maakt vaak veel overuren. Als je niet in je FoodTruck aan het werken bent, dan ben je bezig met de administratie, boekingen of de nodige voorbereidingen voor de volgende dag. Helaas komen stress en burn-outs vaak voor in de FoodTruck business. Natuurlijk wil je dit ten alle tijden voorkomen! Als je gelooft in wat je doet, altijd uitmuntende gerechten en fantastische services levert en een goede balans vindt tussen werk en privé, dan kom je er wel! We hebben een paar tips voor jou om een goede work-life balans te behouden als FoodTruck eigenaar.

    • Zet je prioriteiten op een rijtje! Natuurlijk is je FoodTruck belangrijk voor je, maar is dat het enige dat telt in het leven? Waarschijnlijk niet. Maak dus een lijst van je prioriteiten. Wat vind je belangrijk en hoe belangrijk zijn deze dingen? Controleer of je voldoende tijd besteedt aan jouw topprioriteiten. Is dat niet het geval? Verander het!
    • Creëer een goede basis. Een gestroomlijnde werkwijze, gerechten die scoren, goede administratie, etc. Een goede basis zorgt voor rust in de FoodTruck. Dit betekent dat iedereen die in jouw FoodTruck werkt weet wat hij/zij moet doen en het werk kan doorgaan, ook als je er niet bent. Daarnaast zorgt het ervoor dat je jouw werk indien nodig kunt overdragen en met gemak kunt genieten van de andere dingen in het leven. Vrienden, familie of een welverdiende vakantie...
    • Stel een geweldig team samen. Naast een goede basis is een goed team essentieel. Personeeel waarop je kunt bouwen, die je kunt vertrouwen en die de kwaliteiten hebben om jouw FoodTruck draaiende te houden als jij er niet bent. Ook als je er wel bent, profiteer je van een geweldig team. Goede medewerkers maken het werk makkelijker en leuker! Dit zal het waarschijnlijk gemakkelijker voor je maken om je werk even los te laten en je op andere prioriteiten te kunnen concentreren. Een geweldig team is echt de basis van elke FoodTruck!
    • Doe iets waar je energie van krijgt.Een feestje, een dagje naar het pretpark, een etentje, een lange wandeling, een Netflix-serie helemaal uitkijken, een bezoekje aan de sauna of een stevige work-out. Doe activiteiten waar jij energie van krijgt! En van welke mensen krijg je energie? Je partners, kinderen, vrienden? Of misschien wil je gewoon iets voor jezelf doen? Zorg ervoor dat je regelmatig je tijd vult met de mensen en activiteiten waar je blij van wordt. En doe soms helemaal niets! Dan kun je weer vol energie aan de slag in je FoodTruck.
    • Vermijd activiteiten die je energie kosten.Naast de activiteiten en mensen waar jij je energie uit haalt, zijn er zeker ook zaken waar je geen energie van krijgt. Wat kost je alleen energie en wat vind je misschien niet zo leuk om te doen? Je administratie, bijvoorbeeld, of het schoonmaken van je huis en boodschappen doen. Maak ook een lijst van deze energievreters en kijk hoe je er minder van kunt doen. Misschien kun je iets uitbesteden? Je energie is beperkt, dus kun je die beter gebruiken voor dingen waar je blij van wordt!

    Hoe je als FoodTruck eigenaar een goede work-life balans kunt behouden
  • Hoe je als FoodTruck eigenaar een goede work-life balans kunt behouden
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 105 van 339
Volgende »