Menu

Hoe kan je de vindbaarheid van jouw FoodTruck pagina op Facebook vergroten?

Geplaatst op 17-07-2021 door Redactie

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zijn geen Social Media experts. De wijzigingen in het algoritme hebben voor wijdverbreide verwarring gezorgd als gaat om het begrijpen hoe gebruikers de inhoud die we plaatsen, kunnen lezen en kunnen liken. Social Media is tegenwoordig misschien wel hét belangrijkste medium om jezelf te kunnen verkopen. In deze blog lichten we een Social Media platform toe, die wij als Foodtruckbooking ook dagelijks gebruiken om jullie te bereiken: Facebook.

  • WAAROM FACEBOOK?

    Facebook telt in Nederland zo’n 12 miljoen gebruikers. Dit betekent dat Facebook een enorm medium is waar veel potentiële klanten voor jouw FoodTruck te vinden zijn. Updates die op Facebook geplaatst worden, zijn bedoeld om lezers blij te maken, interesse te wekken en te zorgen dat ze jouw FoodTruck boeken. Voor een FoodTruck eigenaar is de Facebookpagina een ideaal platform om klanten up-to-date te houden over nieuwe gerechten die op het menu verschijnen, evenementen waar jij met jouw FoodTruck hebt gestaan of binnenkort te zien bent.
    Een ander voordeel van een Facebook bedrijfspagina, is de uitgebreide statistiek pagina. Met deze uitgebreide statistieken kun jij precies zien welke content klanten interessant vinden en wat voor soort content je dus vaker moet plaatsen.

    WAAROM FACEBOOK?
  • HOE WORD JE GEVONDEN OP FACEBOOK?

    Het is belangrijk dat potentiële klanten jouw Facebook pagina kunnen vinden, volgen én liken. Op Facebook gaat je vindbaarheid gepaard met de SEO. Heb je ooit van de term Facebook SEO gehoord? SEO staat voor Search Engine Optimizaiton. Als we dit vertalen naar het Nederlands, betekent dit zoekmachineoptimalisatie. SEO is een strategie om de kwaliteit en kwantiteit van het “verkeer” naar jouw Facebook pagina te vergroten. Het doel van SEO is om het meeste uit zoekopdrachten te halen zonder dat je voor extra advertenties moet betalen.

  • 5 TIPS OM JE VINDBAARHEID TE VERGROTEN

    1. Naam. Jouw pagina naam is cruciaal voor je vindbaarheid op Facebook. Als mensen naar jouw FoodTruck zoeken in de zoekbalk, moet jouw pagina natuurlijk als eerste tevoorschijn komen in de lijst met resultaten. Daarnaast is de naam van jouw pagina is in je SEO titel in Google. Gelukkig hebben FoodTrucks de meest originele namen.
    2. Persoonlijke URL. Wist je dat je jouw Facebook-pagina URL kan aanpassen? Om je vindbaarheid te vergroten moet je jouw URL overeen laten komen met jouw merknaam; de naam van jouw FoodTruck. Je URL is dan makkelijker te onthouden en wordt sneller door zoekmachines gevonden.
    3. Vul de “info” zo volledig mogelijk in. De “info” pagina op Facebook kan zorgen dat je vindbaarheid omhoog schiet. Je moet zorgen voor een informatieve tekst die het beste jouw FoodTruck weerspiegelt. Daarnaast is het handig om trefwoorden te gebruiken waarop jij gevonden wilt worden. Staat je FoodTruck vaak op een vaste plek? Zorg ervoor dat je dit fysieke adres volledig hebt ingevuld. Neem op de info pagina ook links op die naar je website en andere sociale media account verwijzen.
    4. Deel waardevolle content. Alleen waardevolle content zorgt voor een verbeterde SEO. Hoe meer likes, shares en reacties jouw content ontvangt, hoe waardevoller de content door Facebook wordt gezien. Met “waardevol” bedoelt Facebook letterlijk of jouw content de moeite waard is om te bekijken. Hoe populairder jouw content, hoe waardevoller.
    5. Voeg een profielfoto en omslagfoto toe. Hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt, je verbaast je erover hoeveel bedrijven geen profielfoto of omslagfoto op hun bedrijfspagina hebben. Foto’s zorgen natuurlijk voor dat je er betrouwbaar uitziet. Voor een profielfoto kan je het beste een simplistische foto of weergave van je bedrijf gebruiken. Dit kan een eenvoudige en rustige foto zijn of het logo van je bedrijf. Als omslagfoto kan je visueel aantrekkelijke foto gebruiken. Gebruik een foto of video dat de aandacht van jouw klanten trekt.

    5 TIPS OM JE VINDBAARHEID TE VERGROTEN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 104 van 339
Volgende »