Menu

3 manieren om aan je doel vast te houden

Geplaatst op 04-07-2018 door Redactie

Het stellen van doelen is niet moeilijk: de meesten van ons doen het nog steeds jaarlijks onder het genot van een oliebol en een glas champagne. Maar deze zelfde doelen vervolgens ook behalen is weggelegd voor de echte doorzetters. Dat doelen vaak falen, is niet gek. We stellen vaak meer dan één doel tegelijk, waardoor de focus nooit 100% is. Hoe vergroot je de kans om je doelen te behalen?

Wil je al weken je menukaart vernieuwen, maar komt het er maar niet van? Of misschien wil je jezelf een nieuwe vaardigheid aanleren die je kan toepassen in je foodtruck. Wat het dan ook is, het is verstandig om met een doel te beginnen en deze het liefste dan ook nog op te delen in kleinere doelen om zo de kans van slagen te vergroten. Hoe vergroot je de kans om je doelen te behalen?

  • Schrijf het op

    Welke motivatie werkt voor jou? Schrijf je doel(en) op sticky notes en plak ze op plekken waar ze van toepassing zijn en/ of waar je regelmatig komt. Denk aan de koelkast, deur van je foodtruck, etc. Op deze manier wordt je meerdere keren per dag herinnert aan je doel en wordt het lastig eraan te ontsnappen; ze zijn tevens overal te vinden. Doordat je bewust bent van je doelen geeft het een gevoel van schuld als je er toch voor kiest niet aan je doel te werken.

    Schrijf het op
  • Plan het uit

    Een grote valkuil is dat er geen tijd vrij wordt gemaakt voor het uitvoeren van het doel, of in ieder geval de weg daar naar toe. “Vandaag ben ik uitgenodigd om mee uit te gaan met vrienden; dat doel komt morgen wel weer.” Daar begint het vaak mee, om vervolgens het doel compleet uit het oog te verliezen. Om dit soort scenario’s zoveel mogelijk te voorkomen zul je een concrete planning voor je doelen moeten maken. Probeer, in hoeverre dat mogelijk is, je doel prioriteit over al het andere te geven en plan de rest van je dag om het doel heen. Op deze manier kun je er eigenlijk niet meer onderuit.

    Plan het uit
  • Het gevoel van falen

    Falen is een essentieel onderdeel van groeien. Je leert immers niks nieuws als je geen fouten durft te maken. Het gevoel dat falen met zich meebrengt is geen prettig gevoel. Maar dat kan ook in je voordeel werken; als je de neiging hebt de fout in te gaan, probeer je dan te herinneren hoe het de vorige keer voelde dat je je doel niet behaalde. Hoe het voelde om te ‘falen’. Realiseer je dat het behalen van je doel in jouw handen ligt en dat je je niet slecht hoeft te voelen als je nu toch voor je doel kiest!

    Het gevoel van falen
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 243 van 339
Volgende »