Menu

Meet The FoodTruck - Mister Makan

Geplaatst op 20-08-2020 door Redactie

Mister Makan is de Indonesische foodtruck die je op jouw festival, bruiloft, of bedrijfsfeestje wilt hebben! De foodtruck kan bij iedere gelegenheid langskomen met haar verse bereide nasi, broodje kip of saté. Mister Makan staat bekent om haar heerlijke Indische eten wat je in een mum van tijd hebt, een betaalbare prijs, en waar je altijd begroet wordt met een enorme glimlach.

  • Eten als Passie

    Mister Makan is ontstaan door passie voor eten. De eigenaren Melvin en Rick stonden op hun favoriete festival lang te wachten op een koud én duur sateetje. ‘Wij kunnen dit ook. En misschien wel beter’, dachten ze. En ze hebben de uitdaging met beide handen aangegrepen. Een jaar later stonden ze op hetzelfde festival met hun eigen Foodtruck: Mister Makan. Ze streven naar een zo kort mogelijke wachtrij zodat jij snel genoeg van je Indische gerechten kan genieten, en daarnaast serven ze producten voor een betaalbare prijs. De prijs waarvoor ze hun eerste sateetje Rollende Keukens verkochten is na 3 jaar slechts met één euro omhooggegaan!

    Melvin en Rick volgen een bepaalde filosofie. Het maakt niet uit of het twaalf uur ’s middags is of tien uur ’s avonds, of er honderd mensen aanwezig zijn of slechts tien aanwezigen, of ze op een enorm festival staan of de catering van een bruiloft verzorgen, de producten van Mister Makan smaken altijd hetzelfde en zien er hetzelfde uit. Ongeacht de situatie.
    Mister Makan heeft haar naam te danken aan de passie voor eten van de eigenaren. Makan betekent eten in het Indonesisch. Door de open keuken, kun je meekijken hoe het heerlijke Indische eten wordt bereid.

    Eten als Passie
  • Bada Bing

    Mister Makan is niet de enige Foodtruck die Melvin en Rick hebben. Ze hebben in totaal zeven (!) Foodtrucks en werken nu aan de achtste. De meest opvallende Foodtruck is dan toch echt Bada Bing. Deze mega burger truck is met haar fel roze letters niet te missen. De naam Bada Bing kan je bekend voorkomen, het is namelijk afgeleid van de fictieve stripclub in de Amerikaanse serie Sopranos. Dit is de lievelingsserie van de foodtruckeigenaar Rick en Bada Bing Burgers is tevens ook zijn favoriete foodtruck. Hij is een week bezig geweest met het zetten van de zwart-witte tegeltjes op de mega foodtruck!

    Bada Bing
  • Spraakmakende herinnering

    De meest spraakmakende herinnering van Melvin is niet één moment, maar de weg die ze hebben afgelegd sinds de start van de eerste foodtruck. In 2017 draaide Mister Makan een proefjaar en in 2018 ging ze echt van start. Er is veel tijd en moeite gestopt in de marketing van de foodtruck, maar in eerste instantie waren de food festivals en muziekfestivals niet enthousiast. ‘Wij hebben geen interesse, we hebben al genoeg Aziatisch en Sate aanbod op onze evenementen, we hebben geen behoefte aan andere foodtrucks,’ waren dingen die de heren vaak te horen kregen. Voor veel jonge foodtrucks is het onmogelijk om te beginnen. Als je je kan onderscheiden met een goed concept, moet je doorzetten, ervaring opdoen, referenties opbouwen en niet opgeven! En als je een goede relatie opbouwt met de festival eigenaren, kom je er vanzelf. Twee jaar later en de foodtrucks van Mister Makan staan op de grootste evenementen. Woo Hah, Pinkpop, Mysteryland, Rollende Keuken, etc. Ze hebben al op 81 zakelijke evenementen en 152 festivals hun heerlijke Indische gerechten mogen serveren. Fun fact: Ze zouden dit jaar zelfs bij de Formule 1 staan als er geen COVID-19 was geweest!

    De heren gaan zich nu focussen op het uitbouwen van hun burgerconcept, maar misschien dat jij binnenkort ook kunt proeven van een nieuw concept!

    Mister Makan en Bada Bing Burgerszijn te boeken via onze website! Bekijk hier hun eigen profielpagina.

    Spraakmakende herinnering
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 142 van 338
Volgende »