Menu

Hoe organiseer ik een geweldig en betaalbaar Halloween feest?

Geplaatst op 08-10-2017 door Redactie

In de nacht van 31 oktober is het weer Halloween. Hoewel Halloween traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt, wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen. Tijd dus om eens te kijken hoe je een betaalbaar en leuk feest kunt organiseren de komende maand!

  • Geschiedenis

    Voordat we aan het feest beginnen, kun je de gasten sowieso verrassen met jouw verhaal over wat Halloween nou eigenlijk is.

    Weet jij bijvoorbeelddat Halloween afgeleid is van “All Hallows Eve”, oftewel; “Allerheiligenavond?” Op 1 november begon volgens de Keltische kalender het nieuwe jaar en werd 31 oktober gezien als oudejaarsavond.Ook is de mythe dat op deze dag alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit de dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor de deur neer te leggen. Boze geesten werden afgeweerd door maskers te dragen en daarom horen kostuums én snoep dus ook bij de viering van dit feest.

    Geschiedenis
  • De entree

    Start je Halloween met een verpletterende show van al je gasten, met rode loper. Nodig je alle gasten uit mét gepaste dresscode. Uitgesneden pompoenen, die tevens als stembus fungeren-geef de gasten naast een welkomsdrankje -denk aan bijvoorbeeld eenBloody Mary-een stembriefje mee. Zo kunnen de gasten stemmen wie het opvallendste/mooiste/gruwelijkste verkleed kostuum die avond heeft en later op de avond de winnaar bekend maken en verrassen met een kleine prijs.

  • Halloween Food(truck)

    Natuurlijk mogen hapjes en drankjes niet ontbreken op je feest en om optimaal te genieten kun je catering inhuren via foodtruckbooking.com.

    Wil je ‘bloody mary’s’, ‘hunted gluhwein’ en ’spooky chicken wings’ serveren? Overleg bijvoorbeeld eens met deze foodtruck voor mogelijkheden voor customised finger food en goede cocktails/seizoens drankjes.

  • Halloween muziek

    Met mysterieuze muziek, waarbij je zelfs bij een niks zeggende film op het puntje op je stoel zit, creëer je direct al de sfeer die je wilt hebben. Geen idee wat je moet draaien? Spotify heeft al genoeg keuze als je zoekt op Halloween of Soundtracks Horror & Chiller. Een aantal nummers die je absoluut moet laten horen:

    1. Thriller, Michael Jackson
    2. The exorcist theme, Robert Miles
    3. Halloween, John Carpenter
    4. Fright Night, Brad Friedel
    5. Scream: Sidney’s Lament

    Halloween muziek
  • Halloween decoratie

    Met alleen al een schemerig huis/donkere tuin en ‘spooky’ muziek, kom je al een heel eind. Maar met decoratie kun je sfeer toevoegen en wat je gasten wat ‘scary’ verrassingen laten bezorgen.Zet sowieso een aantal uitgesneden pompoenen neer en snoepjes op tafel. `Vergeet ook niet zoveel mogelijk waxinelichtjes op tafel te zetten in plaats van te opvallende verlichting. Zie in dit artikel tips: over hoe je jouw (tuin)feestsfeervol kunt verlichten.Voor extra decoratie genoeg ideeën:Plaats een tarottafel of een ander spel (zoals black jack) op een tafel. Scoor ook meteen een spelleider.Dit zorgt meteen voor een leuke sfeer bij je gasten!

    Scoor enge poppen, skeletten, doodshoofden bij Action Xenos of Big Bazaar. Of haal er zelf ledematen/ogen af, besmeer ze met rode lippenstift of doe er in ieder geval iets mee waardoor je jouw feest extra sfeer kan geven.Zet deze verspreid neer door de kamer.

    Met raamverf kun je spannende teksten schrijven en kruizen tekenen die de gasten de stuipen op het lijf jagen. Als je ook nog eens voor rode verf kiest, heb je direct een bloederig accent toegevoegd. Ter inspiratie: kies voor teksten als “VERBODEN TOEGANG” en “HELP” . Een iconische handafdruk van een bloederige hand die langzaam naar beneden is afgegleden mag natuurlijk niet ontbreken.

    We wensen je een geweldig griezelig Halloween toe!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 273 van 338
Volgende »