Menu

Van Truck naar Foodtruck: 5 Tips voor het Design van je Foodtruck

Geplaatst op 05-01-2021 door Redactie

Wat is het allerbelangrijkste aan een Foodtruck? De Foodtruck zelf! Hoe maak je van een truck een foodtruck? En hoe zorg je ervoor dat jouw Foodtruck opvalt tussen alle andere? We hebben een paar tips op een rijtje gezet!

  • Tweedehands, nieuw of DIY?

    Voor alles in het leven geldt (en dus ook voor het verkrijgen van je eigen foodtruck): je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Op Marktplaats vind je een ruime keuze aan tweedehands foodtrucks, foodtrailers, verkoopwagens en dergelijke. De prijs varieert sterk, startend vanaf ongeveer €3000,- tot ruim €40.000,-. Het is maar hoe luxe (en compleet) je de foodtruck wilt hebben.

    Is een tweedehandsje niks voor jou, omdat je je droom-foodtruck al voor ogen hebt? Dan is er altijd nog de optie een foodtruck te laten bouwen door een professioneel bedrijf. In zowel Nederland als België zijn hiervoor bedrijven te vinden. Ook als je nog geen eigen (food)truck hebt kun je hier terecht. Dit soort bedrijven bieden namelijk zelf vaak al verschillende standaard trucks aan die omgetoverd kunnen worden tot foodtruck. Je hebt natuurlijk ook de keuze een bestaande foodtruck te laten aanpassen of opknappen. Het grootste nadeel is dat deze optie behoorlijk duur is. De prijs voor de truck zelf is nog maar de eerste stap. Kosten voor een design-concept, de ontwikkeling en eventuele testen komen hier nog bovenop. Uiteraard is de uiteindelijke prijs sterk afhankelijk van de eisen die je stelt.

    Tot slot heb je de keuze om zelf een voertuig om te bouwen tot een foodtruck. Uitgebreide technische kennis is vereist, evenals een veelzijdige, professionele set aan gereedschap en onderdelen. Houdt er rekening mee dat het veel tijd zal kosten en dat tweedehands kopen of laten (om)bouwen door een professioneel bedrijf vele malen sneller zal zijn. Ook wil zelf maken in dit geval niet goedkoper betekenen! Er zal namelijk nog een hoop aangeschaft moeten worden waarvan je je misschien in eerste instantie niet bewust bent, afgezien van het benodigde gereedschap. Maak daarom een uitgebreid plan voordat je je waagt aan het bouwen van een foodtruck. Het grootste voordeel is dat je Foodtruck helemaal op maat is, precies zoals jij het wilt (en helemaal zelf gedaan!).

    Tweedehands, nieuw of DIY?
  • De Grootte

    Als het om foodtrucks gaat is één ding namelijk zeker: size matters. Hoe groot moet jouw foodtruck zijn? Wanneer je een foodtruck gaat beginnen, heb je vast en zeker al nagedacht over het product dat je gaat verkopen én over je doelgroep. De volgende vraag: waar wil je staan met je foodtruck? Dit is van groot belang voor de omvang van je truck. Wil je vooral op grote events staan en veel volume draaien? Dan heb je zoveel mogelijk ruimte nodig en een opvallende wagen. Richt je je juist op kleine feestjes? Dan is het handig als je foodtruck ook niet te groot is. foodtruck loopt super goed – daar gaan we wel vanuit toch? Dan is het zonde als je door een gebrek aan ruimte niet kunt groeien in afzet en omzet. Houd daarom nu al rekening met mogelijke uitbreidingen, zowel in apparatuur, koel- en opslagruimte, werkruimte als bewegingsruimte voor een mogelijk groter aantal medewerkers. Zo ben je helemaal voorbereid op de succesvolle toekomst van jouw truck!

    De Grootte
  • De Inrichting

    Naast de grootte van de Foodtruck zelf, is natuurlijk ook de inrichting van de Foodtruck belangrijk. Bepaalde omvangrijke kookattributen zijn onmisbaar in een keuken, zoals een fornuis, koelkast, oven en/of magnetron. Dat is ook niet erg, maar zorg er wél voor dat je daarnaast nog voldoende aanrecht of werkblad overhoudt als werkruimte. Én ruimte om daar zelf soepel omheen te kunnen bewegen. Kies zoveel mogelijk voor multifunctionele apparaten en bouw die waar mogelijk in, dan hoef je ze niet los op je werkblad te zetten. Gebruik de ruimte onder je aanrecht om spulletjes op te bergen. Maak daar dus kastjes en schuiflades of plaats kratten of kisten. Én een vuilnisbak. Want tijdens het koken maak je afval en dat wil je zo snel mogelijk weggooien, zónder sjouwen of knoeien.

  • Het Uiterlijk

    Zorg ervoor dat jouw foodtruck opvalt. Letterlijk. Bijvoorbeeld dooreen bijzonder type truck of door jouw rijdende keuken te voorzien van een mooie felle kleur of een schildering die past bij jouw boodschap. Je kan ook denken aan de naam van je Foodtruck in erg grote letters op de Foodtruck te zetten, een quote op de zijkant te schilderen of lichtjes aan je Foodtruck te hangen. Hoe opvallender, hoe beter. Mensen moeten als een magneet naar jouw Foodtruck getrokken worden en op een festival moet jouw Foodtruck nét iets authentieker zijn dan de andere.

    Rond om je foodtruck voer je de door jouw gekozen uitstraling door. Zorg er bijvoorbeeld met een zitje of tafels voor dat het goed toeven is bij jouw foodtruck. Of creëer ’s avonds sfeer met een vuurkorf. Ook de verpakking van gerechten en drankjes is belangrijk. Een herkenbare verpakking zorgt ervoor dat mensen jou weten te vinden.

    Het Uiterlijk
  • Originaliteit

    De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: „Wat is er speciaal aan mijn FoodTruck?” Ook wanneer je met jouw FoodTruck een uniek gerecht bereidt, betekent dat niet automatisch dat iedereen er lucht van krijgt of er direct van overtuigd is. Het design van de Foodtruck is het visitekaartje van jouw business. Laat het design van je Foodtruck dus aansluiten bij de boodschap en de gerechten van je Foodtruck. Daarnaast kan je prima naar andere Foodtrucks kijken voor inspiratie, maar zorg dat je uniek bent in jouw uitstraling en design.

    Heb je de knoop doorgehakt om een Foodtruck te beginnen plaats hem dan zeker op FoodtruckBooking.com en wij zorgen voor je meer leads! Want op Foodtruckbooking zoeken jouw potentiële opdrachtgevers naar originele en kwalitatief goede foodtrucks. Daarnaast biedt een account op FoodtruckBooking.com je veel andere voordelen voor jou als ondernemer.

    Originaliteit
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 127 van 339
Volgende »