Menu

Marketingtip: 6 onvergetelijke food fotografie tips voor Foodtruckers & Foodlovers!

Geplaatst op 25-10-2017 door Redactie

Hoe verkoop jij aan jouw klant dat je het meest fantastische, lekkerste en beste product hebt op de Foodtruck markt? Naast jouw (potentiële) klanten te laten zien waar je te vinden bent en te laten proeven, zijn er nog veel meer mogelijkheden om ze te beïnvloeden. We gaven je eerder hier al wat tips over het pimpen van je pagina, maar willen in dit artikel ‘inzoomen’ op de kracht van fotografie en jou tips mee geven hoe jij het beste jouw happen en/of dranken kunt vastleggen.Voordat we met onze top zesbeginnen; een goede foto moet altijd het beste uit jouw gerecht halen. De kleuren, vormen en texturen van een gerecht maken jouw foto. Als deze combinatie klopt, dan loopt als het goed is bij het zien ervan het water je al in de mond…

  • Tip 1: Licht aan, spot uit!

    Goede belichting is de belangrijkste tip voor een succesvolle foto. De beste belichting is altijd natuurlijk licht en dan het liefst indirect natuurlijke belichting. Kijk daarom ook goed wat vanuit verschillende hoeken en plekken deze belichting je foto beïnvloedt. Leer er mee spelen en feeling mee te krijgen.Mocht je toch binnen willen fotograferen, leg je product dan zoveel mogelijk in de buurt van een raam, maar vermijdt als nog het directe zonlicht. Je kunt bijvoorbeeld ook een wit laken voor je raam hangen en zo ervoor zorgen dat je foto goed indirect en natuurlijk belicht is.P.S. Gebruik nooit een flitser voor deze vorm van fotografie.

    Tip 1: Licht aan, spot uit!
  • Tip 2: En de hoofdrol gaat naar…

    Op een goede foto zie je direct wie of wat de hoofdrol te pakken heeft. Naast de juiste belichting bepaalt de compositie van de product(en) en/of mensen op je foto evenzo het doorslaggevende succes.Een stelregel van fotografie is de 1/3e en 1/3e regel. Verdeel je foto in denkbeeldige 9 vakken (zoals bete-kaas-eieren) en zorg dat je zowel verticaal als horizontaal 1/3e ruimte overhoudt. Hierdoor trek je de aandacht naar het onderwerp van de kijker.

  • Tip 3: De juiste hoek

    Hoe breng je nou jouw eten het beste in beeld? Een plat product, zoals een pizza zal meestal vanaf bovenaanzicht het mooist tot zijn recht komen.Een langwerpig gerecht, zoals een ijshoorn komt juist het best tot zijn recht als je deze in een hoek van 45 graden weet vast te leggen. Hier draait het namelijk om het in beeld brengen van het driedimensionale aspect.Sommige gerechten wil je juist op ooghoogte schieten. Denk aan een clubsandwich of hamburger, waarbij het draait om hoe deze gevuld is.Hoe je definitief de beste hoek bepaalt van de foto? Veel foto’s schieten van verschillende kanten en op verschillende hoogtes. Zo leer je het beste welke resultaten jou (en de consument) aantrekt.

    Als het bestek, het servet, tafelkleed of de achtergrond niks toevoegen aan de foto….laat het dan weg. De kans is groot dat het juist jouw product verstoort.

    Tip 3: De juiste hoek
  • Tip 4: Doe maar gewoon…

    Ga ook niet de camera lens in de meest onmogelijke standen plaatsen, maar houdt je camera “gewoon” horizontaal. Misschien denk je dat dit saai is, maar de kijker wilt jou begrijpen en hoe complexer de foto is, hoe moeilijker het is jouw doelgroep te bereiken.Tot slot: bedenk goed wanneer je een ingezoomd en uitgezoomde foto wilt hebben. Is het de bedoeling dat jouw eten in de context van een foodtruck festival gemaakt wordt of wil je een tapas mix of kaasplateau in beeld brengen? Dan is het mooi om uit te zoomen. Wil je echter jouw unieke falafel, taco of champagne in beeld brengen? Een gedetailleerd ingezoomd beeld kan heel verleidelijk werken….

  • Tip 5: Stijl(loze) food fotografie

    Als je de handigheid hebt gekregen in het spelen met licht en compositie, wordt het tijd om de styling te verfijnen. Spelen met de juiste creatieve invalshoeken, kunnen voor extra waardering en aandacht zorgen. Misschien is jouw product in eerste instantie helemaal niet zo appetijtelijk om te fotograferen? Juist door styling kun je hier wat aan doen. Zie hieronder onze stijltipsRonde borden zijn het eenvoudigst om vast te leggen, in plaats van vierkante of rechthoekige borden. Zeker als je net begint; houd het simpel en maak het je zelf vooral niet te moeilijk. Maak daarom ook gebruik van kleine borden, in plaats van de grotere diner borden. Dan ben je veel meer (onnodige) tijd kwijt aan het juist vullen van je bord. Daarmee loop je ook nog eens het risico dat je teveel afleiding gaat gebruiken….

  • Tip 6: Versier zonder ’t te verstieren

    Zorg dat jou bruine bonensoep wat kleur krijgt met een paar blaadjes peterselie. Of presenteer jouw fruit op een bananenblad. Kortom: Durf te spelen met garnering en creatieve oplossingen om jouw gerecht eruit te laten springen.Met het gebruike van lepels, servetten, mooie glazen, kleine side-dishes komt jouw gerecht misschien wel net wat beter uit de verf dan wanneer het alleen op een tafel staat op een wit bord. Het blijft wel belangrijk dat je goedvoor ogen houdt dat het duidelijk moet zijn wat het hoofdonderwerp is van jouw foto. Toch kunnen accessoires en kleur de foto goed helpen. Een kleurwaaier helpt je al op weg met de juiste kleurencombinaties. Natuurlijke materialen geven vaak ook mooie effecten.

    Doe voordat je begint vooralveel inspiratie op bijvoorbeeld pinterest en via tijdschriften en zorger echt voordat je accessoires blinkend schoon zijn. Want zodra je gaat fotograferen, zie je echt alles….

« Vorige
Bericht 273 van 339
Volgende »