Menu

FoodLovers opgelet: Verschillende eetgewoontes uit de wereld (2)

Geplaatst op 21-04-2022 door Redactie

Een maand geleden hebben we onze eerste blog over verschillende eetgewoontes uit de wereld geschreven. We zijn verder op onderzoek gegaan en hebben nog meer aparte eetgewoontes gevonden. Deze verschillende manieren kunnen ons soms het gevoel geven niet op onze plaats te zijn of onbedoeld onaangenaam over te komen. Vreemd, daarentegen, is slechts een kwestie van perspectief, nietwaar? Dus FoodLovers opgelet, vergeet niet om ook metdeze eetgewoontes rekening te houden als je op vakantie gaat.

  • DINER OF DINNER?

    Het avondeten is misschien niet wat jij en ik gewend zijn. De uitdrukking dinnerkan verwijzen naar de lunch zoals sommigen van ons het kennen, afhankelijk van waar je je in Engeland bevindt. Avondeten wordt ook wel tea of supper genoemd, afhankelijk van hoe laat het wordt gegeten. Avondeten kan dan een lichtere maaltijd zijn die later op de avond wordt geserveerd. In verschillende streken van de wereld verwijst de uitdrukking dinner naar de grootste en belangrijkste maaltijd van de dag, ongeacht of die 's middags of 's avonds wordt opgediend.In Rusland is de lunch echter de belangrijkste en zwaarste maaltijd. De avondmaaltijden zijn vaak lichter en bestaan uit klein brood, vleeswaren en groenten. Na het avondeten wordt meestal thee geschonken. Oh, en vergeet niet, dat als je wodka drinkt in Rusland, je geen mixers of ijs mag toevoegen. Men zegt dat het mengen van wodka met iets anders de zuiverheid van de alcohol aantast.

    DINER OF DINNER?
  • VERGEET NIET TE SLURPEN EN BOEREN

    In Nederland, slurpen terwijl je aan het eten bent, wordt vaak gezien als onbeleefd. In Japan geloven ze dat het slurpen van noedels en soep de smaak verbetert. Het is ook gedaan om aan te geven dat het eten goed wordt gewaardeerd.Als je een beginner bent, verwacht dan veel te hoesten en te stikken bij je eerste pogingen. Daarnaast wordt het niet gewaardeerd als je in Nederland een boer laat, terwijl in China boeren lateneen teken is van tevredenheid over een maaltijd, en het wordt beschouwd als een compliment aan de kok.

  • OUDJES EERST

    Wanneer je in Zuid-Korea met mensen uit eten gaat, schrijft Koreaanse eetetiquette voor dat de mensen aan tafel gaan op basis van de sociale rangorde van de groep. Hoe jonger of lager je in rang bent, hoe dichter bij de deur je moet gaan zitten, en pas nadat je ouderen al zijn gaan zitten. Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, geldt dit ook als je op bezoek bent bij de familie van een belangrijke andere of een vriend - rang verwijst naar sociale rang, maar ook naar rang binnen een professionele omgeving. En als je dan eenmaal aan tafel zit, is het belangrijk om te wachten tot de oudste persoon begint met eten. Pas dan mag de rest beginnen. Deze etiquette zijn een teken van respect naar oudere en belangrijkere mensen.

    OUDJES EERST
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 71 van 338
Volgende »