Menu

Loyalty Acties voor jouw FoodTruck!

Geplaatst op 07-03-2021 door Redactie

Loyalty acties, dit is vast een begrip waar jij al eens in de wandelgangen van gehoord hebt. Voor als dit niet het geval is, lichten wij het concept nog even goed toe. Een loyalty actie is bijvoorbeeld de spaarkaart die jij krijgt bij jouw favoriete koffiebar, waardoor jij iedere keer opnieuw langs deze koffiebar gaat voor een heerlijke kop koffie. Niet alleen omdat de koffie hier zo lekker is, maar ook omdat jij weet dat zodra jij jouw tiende kopje koffie hier hebt gehaald, de elfde gratis zal zijn voor jou! Het is dus een actie om ervoor te zorgen dat klanten vaker bij jouw bedrijf langsgaan.

  • WAAROM LOYALTY ACTIES?

    Loyalty acties zijn geweldig, niet alleen voor de klant die dagelijks of wekelijks bij jou langskomt voor jouw signature dish, maar ook voor jou als FoodTruck eigenaar. Hier is waarom:

    • Deze acties zorgen ervoor dat jij jouw vaste klantenkring krijgt.
    • Ze laten zien hoeveel jij jouw vaste klanten waardeert
    • Ze triggeren klanten om meer te besteden bij jouw FoodTruck.
    • Loyalty acties geven jou een voorsprong op jouw concurrenten.

    WAAROM LOYALTY ACTIES?
  • LOYALTY ACTIES VORMGEVEN

    Iedereen heeft wel meerdere spaarkaartjes in zijn of haar portemonnee zitten waarop je iedere keer trots een nieuwe stempel laat zEtten of een nieuwe sticker op laat plakken. Hebben zij eenmaal een spaarkaartje weten te bemachtigen, dan is de kans dat zij vaker zullen terugkomen voor een lekker kopje koffie of heerlijk gerechtje geserveerd vanuit jouw FoodTruck. Spaarkaartjes zijn niet de enige optie voor een loyalty actie. Het is ook mogelijk om een kortingspercentage te geven aan klanten waarvan jij merkt dat ze vaak bij jouw Foodtruck langskomen. Dit kan een handige actie zijn als jij een vaste standplek hebt waar de buurvrouw voor haar vaste ochtendkoffie of lunch langkomt. Jij wilt er natuurlijk voor zorgen dat zij nog jaren terugkomt.

    Daarnaast is het ook mogelijk om vaste klanten te voorzien van maandelijkse kortingsacties of een leuk cadeautje op zijn of haar verjaardag. Dit zet jouw vaste klanten extra in het zonnetje, waardoor zij op hun beurt graag iets voor jou terugdoen.

  • TIPS VOOR LOYALTY ACTIES

    We horen jullie nu al denken: 'Zijn loyalty acties altijd handig?' JA! Loyalty acties zorgen er altijd voor dat mensen graag bij jou terugkomen. Let er wel op dat het goed uitgevoerd wordt om hier zelf ook nog voldoende plezier en winst uit te halen. Maak het daarnaast ook gemakkelijk voor jouw vaste klanten om gebruik te kunnen maken van jouw loyalty acties. Heb jij bijvoorbeeld een kaart systeem waarmee vaste klanten altijd een percentage korting ontvangen bij hun bestelling, zorg dan dat het gemakkelijk is om de gegevens van de klanten op te zoeken wanneer ze hun loyalty kaart vergeten zijn.

    Maak een goede balans tussen de verschillende acties die jij hebt, en zorg ook dat jouw klanten hiervan op de hoogte zijn. Een leuke verjaardagsactie naast de mogelijkheid om te sparen om per 10 bestellingen een gratis bestelling te krijgen is super. Maar kies hiernaast niet ook nog voor een vaste klanten kortingsactie of iedere vrijdagmiddag een actie voor vaste klanten waarbij zij een extra hapje of drankje bij hun bestelling krijgen.

    Denk dus vooraf goed na over de loyalty actie of acties die jij wilt gaan gebruiken met jouw FoodTruck. Als je om de zoveel tijd overstapt naar een ander loyalty programma, zal dit er voor zorgen dat jouw loyale klanten overstappen naar jouw concurrent.




    TIPS VOOR LOYALTY ACTIES
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 122 van 341
Volgende »