Menu

5 Netflix series to bingewatch voor alle foodlovers onder ons

Geplaatst op 17-03-2020 door Redactie

In tijden van onzekerheid, wanneer de wereld tot stilstand komt en we aan huis gekluisterd zijn, dan zijn er nog genoeg manieren om de tijd door te komen. Bijvoorbeeld door inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten voor je foodtruckonderneming tijdens een rondje bingewatchen.

  • 5 Netflix series to bingewatch voor alle foodlovers onder ons
  • Street Food

    Street Food is een gloednieuw project van de filmmakers achter Chef's Table. Foodlovers en andere liefhebbers van Chef's Table krijgen een andere blik op de voedselindustrie in deze serie. In plaats van de focus op de beste restaurants ter wereld, kijkt Street Food naar het eten en drinken wat op straat verkocht wordt. Van foodfestivals, foodmarkten tot de kleine standjes langs de weg, gerechten die bij de lokale bevolking horen, elke aflevering verkent de ervaringen in culinaire grootsheid die elke dag door talloze mensen op waarde worden geschat. Elk van de negen afleveringen van het eerste seizoen speelt zich af in een ander Aziatisch land, je zal zien dat je meer te weten komt over dit straatfenomeen.

  • The Chef Show

    Het begin van The Chef Show gaat terug tot 2014, toen Jon Favreau Roy Choi ontmoette tijdens het filmen van Favreau's film Chef. We kunnen aannemen dat deze ontmoeting een echte vriendschap betrof, gecreëerd op basis van een wederzijdse liefde voor eten. In The Chef Show verkennen Favreau en Choi hoe leuk het is om met vrienden te koken. Van beroemde chef-koks (pitmaster Aaron Franklin) tot filmberoemdheden (Bill Burr), het duo achter de show kookt, eet en leert meer over hoe dit alles mensen bij elkaar brengt.


    Klik hier om deze serie te kijken

  • Las crónicas del taco

    It’s all about TACO’s! Taco Chronicles is een Spaanstalige serie van Netflix die de focus legt op, je raadt het al; taco's. 6 afleveringen, waarvan elke aflevering een ander type taco verkent. Van hoe de taco is gemaakt tot zijn culturele betekenis en achtergrond. Zoals met veel foodseries het geval is, wees voorbereid, want het zal je erg hongerig maken...


    Klik hier om deze serie te kijken

  • Cooked

    Michael Pollan, die in vrijwel elke fooddocumentaire is verschenen en steeds weer laat zien hoe we ‘betere menselijke rentmeesters van de aarde worden’, heeft naast het schrijven van een reeks boeken deze documentairereeks gemaakt. Hij gaat op zoek om erachter te komen hoe de manier van koken ons voedsel op fysiek niveau transformeert evenals hoe de wereld verandert die wij als mensen bouwen rondom ons voedsel. Pollan bakt, brouwt en smoort zijn weg naar een hoger niveau van culinaire en culturele kennis.


    Klik hier om deze serie te kijken

  • ROTTEN

    Terugkerend met het tweede seizoen, verkent Rotten de, nou ja, de bedorven kant van de voedselproductie. In seizoen één vind je verkenningen van knoflook, honing, melk en meer. Seizoen twee behandelt een nieuwe reeks onderwerpen, waaronder avocado's en suiker. Dit is geen feelgood-serie, maar zeker de moeite waard voor meer besef. Soms voel je je weerzinwekkend, boos op anderen, en hoogstwaarschijnlijk kijk je nooit meer hetzelfde naar het voedsel dat je eet.


    Klik hier om deze serie te kijken

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 158 van 339
Volgende »