Menu

Een goede, maar vooral een schone zaak!

Geplaatst op 19-09-2019 door Redactie

WORLD CLEANUP DAY 2019 | Zaterdag 21 september

Aanstaande zaterdag gaan veel vrijwilligers uit Nederland en 160 andere landen aan de slag om hun omgeving eens flink op te ruimen. De Plastic Soup Foundation is de bedenker en organisator van de World Cleanup Day. Met als doel om (meer) bewustwording te creëren en om zoveel als mogelijk zwerfvuil op te ruimen! En mede ook om er achter te komen wat voor soort afval op straat en in het milieu belandt en wat de herkomst is. Om zo tot de juiste structurele oplossingen te kunnenn komen.

 • Handen uit de mouwen

  Nog niks om handen morgen? Steek dan je handen uit de mouwen!
  Via deze link (met een beetje geduld openen) kun je je aanmelden voor een opruimactie bij jou in de buurt. Klik op de roze pins om te zien wat de actie per locatie inhoudt. Je kan ook zelf een opruimactie organiseren en ervoor kiezen om je actie open of besloten te maken

  Handen uit de mouwen
 • Jouw 'food print'

  Hoe kun je als foodtruck eigenaar jouw 'food print’ verkleinen en meer duurzaam ondernemen?

  Verduurzamen kan op veel verschillende manieren. Je ingrediënten kun je onder de loep nemen, meer lokaal en seizoensgebonden inkopen, je afval scheiden en verspilling minimaliseren. Maar ook de verpakkingen verdienen inmiddels extra aandacht. Een paar mogelijkheden waar je aan kan denken:

  • Biologisch afbreekbare verpakkingen (van bijvoorbeeld agrarisch restmateriaal). Niet uitsluitend milieuvriendelijk, ook nog 's verdomd aantrekkelijk door de eco uitstraling.
  • Verpakkingsmateriaal gemaakt van palmbladeren. Met hoge druk worden samengeperste bladeren omgevormd tot een bord. En elk bord is daardoor uniek.
  • Een eetbare verpakking is natuurlijk dé uitkomst, zero waste... Deze club mensen maakt prachtige innovatieve oplossingen als het gaat om eetbare of oplosbare verpakkingen: Notpla.
  • Of wikkel je patat in een bananenblad, gelijk een andere beleving!

  Jouw 'food print'
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 75 van 229
Volgende »