Menu

FoodtruckBooking brengt de culinaire trends van 2017

Geplaatst op 10-12-2016 door Redactie

De tijd om vooruit te kijken is aangebroken! 2017 komt wel heel dichtbij. Wij kijken dan ook maar al te graag vooruit naar de foodtrends van 2017. Zo kan het nieuwe jaar met originaliteit en inspiratie worden gestart. Wat kunnen we in 2017 verwachten op culinair gebied? FoodtruckBooking zet 6 culinaire trends op een rij.

  • Trend 1: Meer genieten, minder naar de calorieën kijken

    In 2016 was er sprake van een echte health hype, deze hype lijkt nu voorbij. Superfoods zijn niet meer hetonderwerp van de dag. In 2017 mag je weer meer gaan genieten! Pak die lekkere cheese cake gewoon, let de dag erna een beetje extra op of pak een keer vaker de fiets in plaats van de auto.

    Trend 1: Meer genieten, minder naar de calorieën kijken
  • Trend 2: Nieuwe Sapjes

    Sapjes waren in 2016 al super populair, foto’s van gezonde fruit- en groentesapjes veroverde Instagram. In2017 zetten we deze trend door en gaan we nog meer experimenteren. Sap van suikerriet? Houtskool sap? Of een sapje met zeewater, volgens de experts allemaal supergezond.

  • Trend 3: Hartige crêpes

    Alle zoetigheden krijgen een hartige variant. Na hartig ijs, gebak en hartige cakejes zijn nu de crêpes aan de beurt. Crêpes met hummus of pulled pork! Een trend waar wij nu al van gaan watertanden.

  • Trend 4: Lucuma

    We consumeren veel te veel suikers, een reden dat in 2016 de suikervervanger Stevia helemaal hot werd. In2017 gaat Lucuma Nederland veroveren. Lucuma is een natuurlijke zoetstof uit Zuid-Amerika, gemaakt van Lacuma fruit. Momenteel wordt Lucuma vooral veel in Peru gebruikt. Lucuma smaakt zeer zoet en is een ideale suikervervanger voor mensen die zo min mogelijk geraffineerde suikers willen eten. Het bevat diverse vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, waaronder bètacaroteen, vitamine B1, B2, B3 en B5, ijzer, kalium,calcium, fosfor, niacine en vezels.

  • Trend 5: Nóg meer groen

    De boerenkooltrend is wel een beetje passé, maar er is zoveel meer lekker groens te ontdekken. Denk aan snijbiet (lekker als vervangen voor sla), andijvie, savooiekool en babyspinazie.

  • Trend 6: Cafeïnevrije koffie

    We houden van koffie, overal ploppen hippe koffietentjes met zelf gebrande koffie de grond uit. We wordenkritischer als het aankomt op ons geliefde bakje koffie. We kijken meer naar de afkomst en kwaliteitvan dekoffiebonen en de manier waarop ons bakje koffie gezet wordt. Lekkere cafeïnevrije koffie is totnutoe nog een dingetje, in 2017 gaat daar verandering in komen. In 2017 zetten we de stap naar smakelijkecafeïnevrije koffie welke nauwelijks te onderscheiden is van echte koffie. Veel succes in het nieuwe jaar!Team FoodtruckBooking.com

    Bron:culy.nl

    Trend 6: Cafeïnevrije koffie
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 315 van 339
Volgende »