Menu

Plasticverbruik in FoodTrucks: Wat kunnen we er aan doen?

Geplaatst op 21-01-2022 door Redactie

Als er iemand afhankelijk is van plastic, dan is het wel een FoodTruck. Plastic bekers,zakjes, rietjes, bakjes, bestek, etc. En helemaal in tijden van het coronavirus, waar vooral to-go wordt geserveerd. Plastic is een handig en makkelijk middel om jouw gerechten mee te serveren, maar of het zo duurzaam is...?We moeten samen proberen te vechten voor meer duurzaamheid. In deze blog bespreken we mogelijke oplossingen.

  • POST-PLASTIC

    Bij Foodtruckbooking geloven wij dat Nederlanders steeds meer initatief tonen om het verbruik van plastic te beperken. Vooral onder jongeren zien we dat veel van hen bewuster worden van hun plasticverbruik. Nog steeds belandt er elk jaar belandt ongeveer 10 miljoen ton afval in onze oceanen. Bijna 75% hiervan is plastic.

    Om onze FoodTruck een moderne flair te geven en ons nuttig te maken voor de ecologische beweging, delen wij met jullie enkele speerpunten over het thema plastic! Naast dat je een steentje kan bijdragen aan het milieu, is het verminderen van plastic ook een goede marketing strategie.

    POST-PLASTIC
  • INNOVATIEVE VERPAKKINGEN

    In de verkoop hebben wij, de eigenaars van FoodTrucks, het voor het zeggen over hoeveel plastic er wordt gebruikt. Plastic is ideaal voor de voedingssector omdat het geen lucht en vocht door. Veel alternatieven zijn niet gebruiksvriendelijk of duur. Toch willen wij iedereen aansporen om over alternatieve verpakkingen na te denken. Kies niet voor de makkelijke en goedkope optie: plastic.

    Voor innovatieve verpakkingen kan je zo gek denken als je maar kan! Denk bijvoorbeeld aanpapier gemaakt van aardappelschillen, drinkrietjes van glas, karton of staal, eetbare schaaltjes gemaakt van appel. Zouzoiets als dit geschikt zijn voor jouw FoodTruck?

  • BETER PLASTIC

    Soms is plasticverbruik onvermijdelijk, maar probeer dan voor het "betere" plastic te kiezen. Betere plastics zijngerecycleerde en recycleerbare plastics.Door gerecycled materiaal na consumptie (ook wel post-consumer recycled (PCR) materiaal genoemd) te kopen, houden wij plastic in het systeem en uit het milieu. We gebruiken steeds meer gerecycled plastic, en, volgens Unilever, maakt het PCR materiaal nu ongeveer 11% uit van onze plastic voetafdruk. Dit getal kunnen we samen omhoog krijgen!

  • RECYCLE

    Of we nu plastic gebruiken of niet, we produceren altijd afval. Het belangrijkste om duurzaamheid te bereiken, is hoe je dit afval kunt recyclen. Veel afval dat we genereren, kan een tweede leven krijgen en een boost geven aan de circulaire economie. De circulaire economie is gebaseerd op het uitgangspunt dat alles herbruikbaar en recyclebaar is. In deze blog lees je alles over hoe je als FoodTruck kan recyclen.

    RECYCLE
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 83 van 339
Volgende »