Menu

Michelinprestige voor een habbekrats

Geplaatst op 17-01-2017 door Redactie

Eten in een Michelinster restaurant is helaas niet voor iedereen weg gelegd. Je moet flink in de buidel tasten wil je zo’n tongstrelend gerecht voor je neus geserveerd krijgen, dat is voor velen een beetje aan de gortige kant.

  • Maar geef de moed niet op, er is nog hoop! Wil jij een Michelinprestige proeven tegen een habbekrats? Het kan, enige addertje onder het gras is dat je daarvoor wel helemaal naar Singapore moet reizen. In Singapore is de Foodtruck van Eigenaar Chan Hon Meng (51) bekroont met een Michelinster. Huh, kan dat wel een Foodtruck nomineren voor een Michelinster? Ja, het kan dus zeker.

    Mocht je binnenkort naar Singapore gaan dan moet je Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice And Noodle zeker op je lijstje schrijven. Daar bestel je gerechten van sterrenniveau voor een paar euro in plaats van een paar honderd euro. Uitgebreid zitten zit er helaas niet in, maar dat moeten we dan maar voor lief nemen. O, en je moet wel rekenen op een wachttijd van twee uur.

    Michelinprestige voor een habbekrats
  • De eigenaar Chan Hon Meng heeft al 35 jaar ervaring. De Hong Kong-stijl noedels met sojasaus en kip, kost anderhalve euro en is sinds kort het eerste straatgerecht met een Michelinster. Nuchtere Chan Hon Meng had nooit verwacht dat hij ooit een Michelinster zou bemachtigen. “Toen ik de uitnodiging voor de ceremonie ontving was ik onzeker. Ik dacht dat het een grapje was. Wat moet Michelin met mijn kraam?”, vertelt Chan. Als tip voor alle andere chefs: “Ik hoop dat iedere chef altijd de moeite in zijn eten stopt alsof een inspecteur van Michelin het gaat proeven,” zegt Chan.

    Wij zijn benieuwd wanneer Nederlands eerste Foodtruck een Michelinster in ontvangst mag nemen.

    Michelinprestige voor een habbekrats
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 312 van 339
Volgende »